Antena 3 CNN Life Obiceiul care ne slăbește organismul în lupta cu COVID-19. Dr. Cătălin Cîrstoveanu: Este extrem de periculos

Obiceiul care ne slăbește organismul în lupta cu COVID-19. Dr. Cătălin Cîrstoveanu: Este extrem de periculos

Alimentaţia este cheia în lupta cu coronavirusul, o spune un medic renumit de la Terapie intensivă, în plină pandemie de COVID-19.

Obiceiul care ne slăbește organismul în lupta cu COVID-19. Dr. Cătălin Cîrstoveanu: Este extrem de periculos
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    26 Sep 2020   •   22:45

Medicul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de Terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Marie Curie din București, atrage atenţia că în cazul persoanelor care consumă des carbohidrați, celulele care luptă cu infecțiile își pierd din putere, potrivit digi24.ro.

Medic: Alimentația nesănătoasă afectează capacitatea organismului de a lupta cu o infecție

De aceea, mai ales acum, în plină pandemiei de coronavirus, trebuie să avem grijă la ce mâncăm. Explicaţia este aceea că hiperglicemia cauzată de alimentația nesănătoasă afectează capacitatea leucocitelor de a lupta cu o infecție.

"Cred că facem prea puțin pentru populație când vorbim doar de 3, 7, 10 medicamente care ne ajută să ne tratăm de o infecție virală care astăzi se cheamă Sars Co-V2 și mâine se va chema altfel. 

Dr. Cîrstoveanu: Mâncatul toată ziua şi ronţăitul carbohidraților - un obicei extrem de periculos

Trebuie să vorbim și despre ceea ce trebuie să facem noi, ca populație, cum trebuie să mâncăm pentru a preveni astfel de lucruri. 100 de grame de carbohidraţi, fructoză, glucoză, sucroză administrate unei persoane adulte afectează foarte grav funcționalitatea leucocitelor pe o perioadă de 5-6 ore. Dacă devine un obicei nesănătos al vieții mele, sunt expus major în astfel de situații, în pandemii, de exemplu", a explicat medicul Cătălin Cîrstoveanu.

"Mâncatul toată ziua, ronțăitul carbohidraților este un obicei extrem de periculos pentru noi, ca populație", a adăugat Cîrstoveanu.

El a adăugat că ar trebui să mâncăm mai multe fructe și legume și mai puțină carne procesată. 
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close