Antena 3 CNN Life Pepeni toxici, în piețele din România. Iată cum îți dai seama cum să îl alegi pe cel corect

Pepeni toxici, în piețele din România. Iată cum îți dai seama cum să îl alegi pe cel corect

Pepenii sunt foarte căutați pe timpul verii și îi ajută pe oameni să se răcorească, însă puțini știu că aceșți pot fi uneori foarte toxici. Pepenii au un conținut de apa foarte mare, de aproximativ 90%, și în același timp au un conținut foarte scăzut de calorii: 100 de grame de pepene au aproximativ 30 kcal.

Pepeni toxici, în piețele din România. Iată cum îți dai seama cum să îl alegi pe cel corect
Sursa foto: Pixabay.com
de Maria Sabu    |    04 Iul 2020   •   21:00

Pepenele are o mulțime de beneficii pentru corpul uman: întărește sistemul imunitar, scade riscul de obezitate, diabet și boli cardiovasculare, reglează nivelul presiunii arteriale, digestia și previne apariția astmului și a cancerului.

Piață din România este plină de pepene toxic: este vorba despre acei pepeni umflați artificial cu diferite substanțe. 

Aceștia devin toxici prin injectarea anumitor substanțe, care au rolul de a le accelera creșterea sau de a-i menține proaspeți mai mult timp. Una dintre substanțele folosite la injectare este un compus chimic denumit Forclorfenuron. Acesta are dublu rol: grăbește coacerea pepenilor care au fost culeși mai devreme decât trebuia. În același timp forclorfenuronul păstrează pepenii în stare buna mai mult timp, având rol de conservant.

Exista mai multe trucuri prin care iți poți da seama dacă pepenele pe care urmează să îl cumperi a fost injectat sau nu cu substanțe dăunătoare. În primul rand fii atent la greutate. Atunci când este ridicat, un pepene roșu trebuie să se simță greu. Dacă ți se pare că pepenele pe care îl ai în mână este prea ușor raportat la mărimea lui, nu îl mai cumpără.

×
Subiecte în articol: pepene toxic
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close