Antena 3 Life Planta care se roagă pentru casă. Seara îşi ridică frunzele spre cer, precum două mâini care se roagă

Planta care se roagă pentru casă. Seara îşi ridică frunzele spre cer, precum două mâini care se roagă

de Georgiana Adam    |    18 Ian 2022   •   11:57
Planta care se roagă pentru casă. Seara îşi ridică frunzele spre cer, precum două mâini care se roagă
Sursa foto: Antena 3

Pe lângă beneficiile pe care le aduc plantele de apartament, sunt unele specii despre care se spune că ar aduce belşug, dragoste şi binecuvântare.

Prin simpla lor prezenţă, plantele de apartament aduc oxigen, dar şi beneficii spirituale. Există multe credinţe potrivit cărora există plante care aduc dragoste, noroc şi bunăstare în casă, iar maranta este una dintre ele.

Maranta este o plantă decorativă venită din pădurile tropicale din Brazilia și poate crește în zone mai puțin luminate din casă. Are nevoie de umiditate crescută, iar în cazul în care suferă de setă frunzele se rulează.

Planta a devenit cunoscută drept planta care se roagă, deoarece aceasta îşi pliază frunzele în fiecare seară, precum două mâini încrucişate care se roagă.

Maranta, planta care se roagă pentru casă

Atunci când lumina scade în intensitate, Maranta îşi ridică frunzele spre cer, asemenea unor mâini încrucişate pentru rugăciune. Printre pasionaţii de plante de interior, maranta, planta care se roagă, este considerată una dintre cele mai frumoase plante decorative. 

În mediul ei natural, aceasta creşte ascunsă în pădurile tropicale sud africane. Fiind o iubitoare de căldură şi umezeală, Maranta reuşeşte să se adapteze foarte uşor condiţiilor de mediu dintr-un apartament. 

În ceea ce priveşte florile plantei, acestea sunt mici şi fragile şi albe. Maranta mai poate avea şi pete purpurii pe frunze, însă depinde de specia din care face parte. 

Precum în cazul altor plante, udarea este cea care generează cele mai multe probleme Marantei. Substratul din ghiveci trebuie menţinut în permanenţă umed. Apa folosită pentru udare trebuie să fie uşor călduţă, niciodată rece.

O atenţie deosebită trebuie acordată modului în care se aeriseşte în camera în care este poziţionată maranta, întrucât aceasta nu suportă variaţiile mari de temperatură. 

×
Subiecte în articol: planta Maranta frunze flori
Parteneri
x close