Antena 3 Life Planta minune a primăverii. Îmbunătăţeşte activitatea rinichilor și este recomandată în curele de slăbire

Planta minune a primăverii. Îmbunătăţeşte activitatea rinichilor și este recomandată în curele de slăbire

04 Apr 2018   •   15:37
Planta minune a primăverii. Îmbunătăţeşte activitatea rinichilor și este recomandată în curele de slăbire

Leuşteanul, planta minune a primăverii, este folosit în alimentaţie, la prepararea diferitelor mâncăruri, dar are şi proprietăţi curative. Cu o aromă şi un parfum absolut deosebite, leuşteanul este folosit pentru a da gust diferitelor feluri de mâncare, dar are şi proprietăţi curative. 

În scop medicinal sunt utilizate frunzele, rădăcinile, dar şi seminţele sale. Poate fi consumat în stare proaspătă, este un excelent condiment în mâncăruri, sub formă de suc, ceai sau decoct.

Infuzia reduce nivelul tensiunii arteriale.

Preparaţi ceai din leuştean dintr-o lingură cu plantă proaspătă sau uscată, lăsând la infuzat zec minute în 250 ml de apă fierbinte. Ceaiul are efecte diuretice, îmbunătăţeşte activitatea rinichilor, este recomandat în curele de slăbire, în problemele cu digestia şi în afecţiuni ale glandelor salivare. În plus, normalizează scaunele, combate gazele şi stimulează fluxul menstrual.

Rădăcina are proprietăţi sedative

Decoctul din rădăcină ajută la tratarea afecţiunilor urinare, pielonefritei, gutei, reumatismului, anemiei, migrenei şi pneumoniilor. Se prepară dintr-o rădăcină care se fierbe în 500 ml de apă, aproximativ 30 de minute. Se consumă la temperatura camerei, pe parcursul întregii zile, scrie sanatosi.info.

Sănătatea pielii

Leuşteanul poate reduce edemul cutanat, fiind utilizat în diverse afecţiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul, dermatita şi acneea. Puteţi aplica frunzele pe regiunea afectată sau puteţi utiliza unguent din leuştean uscat.

Previne formarea pietrelor la rinichi, deoarece stimulează excreţia apei, fără pierderi de electroliţi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close