Antena 3 Life Planta-miracol care reduce inflamațiile și durerea. Are și efect antidepresiv!

Planta-miracol care reduce inflamațiile și durerea. Are și efect antidepresiv!

de Silvia Țigănilă    |    26 Iul 2020   •   22:30
Planta-miracol care reduce inflamațiile și durerea. Are și efect antidepresiv!
Sursa foto: Pixabay.com

Sunătoarea este o plantă foarte cunoscută pentru utilizările sale medicinale și terapeutice. Înflorește doar câteva luni, din iunie până în septembrie, iar momentul ideal pentru a culege frunzele și florile de sunătoare este dimineața, imediat după prima rouă.

Cele mai multe dintre beneficiile pentru sănătate ale acestei plante provin dintr-un produs chimic pe care îl conține. Această substanță chimică este cunoscută sub numele de hipericină. Este o substanță utilizată pentru tincturi medicinale și terapeutice, care pot fi utilizate pentru o mulțime de probleme de sănătate.

Sunătoarea, o plantă miraculoasă. Informații nutriționale și proprietăți

Sunătoarea conține, de asemenea, alte câteva substanțe chimice, cum ar fi taninurile și uleiurile volatile. Aceste substanțe chimice sunt cunoscute și sub denumirea de pseudo hipericină. Aceste substanțe chimice din sunătoare contribuie la proprietățile sale astringente și antiseptice.

Planta este cunoscută și pentru acțiunea sa hipotensivă, care este datorată flavonoidelor.

Beneficii pentru sănătate. Sunătoarea are o mulțime de utilizări terapeutice

Sunătoarea e folosită pentru digestia grăsimilor, pentru afecțiuni în care colonul se inflamează, pentru tratamentul gastritei hiperacide, tratamentul ulcerelor gastrice și multe altele. Sunătoarea poate ajuta și în afecțiunile psihologice, cum ar fi nervozitatea psihomotorie, atacurile isterice și depresia, precum și stările irascibile.

Datorită acțiunii sale tonice, esența plantei de sunătoare poate fi folosită și în produse cosmetice. Sunătoarea ajută la întinerirea țesuturilor vechi și uscate ale pielii.

Sunătoarea reduce inflamațiile și durerea

Ceaiul de sunătoare poate fi folosit în cazul rănilor, al pielii uscate și al eczemelor. Sunătoarea este un bun calmant, această plantă fiind recomandată în perioadele de stres intens.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close