Antena 3 CNN Life Secretul unei omlete perfecte. Cum să-ţi iasă ca un norişor pufos, fără să pui niciun ingredient în plus

Secretul unei omlete perfecte. Cum să-ţi iasă ca un norişor pufos, fără să pui niciun ingredient în plus

Cu siguranţă, nu este gospodină care să nu fi încercat până acum să facă banala omletă, însă puţine ştiu cum să o prepare corect şi fără a adăuga nimic în plus, pentru ca micul-dejun să fie cât mai delicios, săţios şi mai ales aspectuos. Iată cum puteţi să obţineţi o omletă cu adevărat pufoasă.

Secretul unei omlete perfecte. Cum să-ţi iasă ca un norişor pufos, fără să pui niciun ingredient în plus
Sursa foto: Freeimages/Artem Zhushman
de Denisa Nedelcu    |    06 Iul 2020   •   06:05

Nu este nicio reţetă secretă. Tot ce trebuie să faceţi atunci când preparaţi omleta este să separaţi ouăle. Cei mai mulţi dintre noi, atunci când aud de omletă, probabil se gândesc şi la cât de rapid se găteşte ea.

Reţeta de faţă nu presupune ceea ce aţi făcut până acum, adică să spargeţi ouăle într-un castron, să le bateţi repede cu furculiţa şi să le aruncaţi în tigaie. Secretul este să separaţi ouăle şi să le bateţi separat. De asemenea, tot separat ele se şi pun în tigaia încinsă.

Tăiaţi omleta pe jumătate şi o suprapuneţi

Aşadar, după ce separaţi ouăle, bateţi gălbenuşurile cu telul şi puţină sare, într-un castron, până ce ele devin ca o pastă. Separat, într-un alt recipient, bateţi albuşurile spumă, cu un praf de sare, şi cu telul sau mixerul, până când ele devin pufoase ca un norişor şi nu cad, dacă întoarceţi castronul invers.

După ce tigaia s-a încins pe foc şi aţi pus un pic de unt, turnaţi gălbenuşurile şi acoperiţi cu ele toată suprafaţa vasului. Abia apoi puteţi turna spuma de albuş. Acoperiţi totul cu un capac şi lăsaţi 5-6 minute pe foc. Când preparatul este gata, îl scoateţi pe o farfurie şi, cu ajutorul unei spatule, tăiaţi omleta pe jumătate şi o suprapuneţi.
 

×
Subiecte în articol: omleta omletă pufoasă
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close