S-a descoperit dieta esențială pentru vindecarea cancerului

29 Apr 2017   •   10:42
S-a descoperit dieta esențială pentru vindecarea cancerului Pixabay

Potrivit unor experimente efectuate în laborator, renunţarea la diferiți aminoacizi din alimentaţie poate duce la încetinirea creşterii tumorilor.

Savanţii de la Universitatea Glasgow şi de la Cancer Research UK Beatson Institute au descoperit că înlăturarea a doi aminoacizi neesenţiali - serina şi glicina - din dieta şoarecilor a încetinit dezvoltarea cancerului intestinal şi limfatic, relatează Science Daily.

Următoarea etapă este de a înfiinţa  teste clinice pe pacienţii bolnavi de cancer pentru a stabili fezabilitatea şi siguranţa acestui tratament, informează Descopera.ro.

Dr. Oliver Maddocks, un membru al echipei de cercetare, a dezvăluit că „descoperirile noastre sugerează că restricţionarea anumitor aminoacizi printr-un plan de dietă controlat poate reprezenta pe viitor o parte adiţională a tratamentului pentru unii bolnavi de cancer, ajutând la eficientizarea altor tratamente”.

Aminoacizii sunt cele mai importante piese de care au nevoie celulele pentru a face proteine. Celulele sănătoase sunt capabile să producă serină şi glicină, dar celulele canceroase sunt mult mai dependente de obţinerea acestor aminoacizi din diete.

x close