Antena 3 CNN Life Scenariul de coșmar prin care a trecut o femeie de 42 de ani: ce i-au găsit oftalmologii în ochi! Este un caz unic! ”A stat acolo în ultimii 28 de ani!”

Scenariul de coșmar prin care a trecut o femeie de 42 de ani: ce i-au găsit oftalmologii în ochi! Este un caz unic! ”A stat acolo în ultimii 28 de ani!”

Scenariul de coșmar prin care a trecut o femeie de 42 de ani: ce i-au găsit oftalmologii în ochi! Este un caz unic! ”A stat acolo în ultimii 28 de ani!”
17 Aug 2018   •   10:45

O femeie de 42 de ani a trecut recent printr-un scenariu de coșmar. Doctorii au găsit o lentilă de contact care i-a rămas blocată în ochi timp de 28 de ani. Femeia prezenta o umflătură  a pleoapei superioare stângi timp de aproximativ șase luni și a fost trimisă la un medic oftalmolog, după ce a văzut un medic generalist. Un RMN a scos la iveală un chist mic, care a fost apoi îndepărtat chirurgical.

"La îndepărtare, chistul s-a fost rupt și o lentilă de contact a fost extrasă. Corpul străin era extrem de fragil în ceea ce privește mutarea și manipularea. Mai târziu, a fost confirmat că acesta este o lenilă RGP" au spus medicii.

RGP sunt lentile de contact rigide cu gaze permeabile, ceea ce înseamnă că sunt grele dar permit oxigenului să ajungă la suprafața ochiului.

Dacă găsirea unei lentile pierdute în ochi nu este suficient de alarmantă, povestea are apoi o altă întorsătură dramatică: această femeia nu mai purtase acest tip de lentile de când era adolescentă. "După mai multe întrebări suplimentare, mama pacientei și-a reamintit că fiica sa a avut o traumă la ochiul staang când era doar un copil. Aceasta a fost lovită în ochiul stâng, cu o rachetă în timp ce juca  badminton la vârsta de  numai14 ani ".

Aparent, tânăra purta o lentilă RGP atunci pe care nu au găsit-o niciodată. Fără simptome la acea vreme, ea și familia ei au crezut că lentila a căzut și s-a pierdut cum se întâmplă uneori cu lentilele de contact.

Cu toate acestea se pare că lentilă i-a rămas în ochi. Pacienta nu a mai purtat niciodată lentile RGP în urma acestui incident. „Putem deduce că lentilele RGP au migrat în pleoapa stângă superioară a pacientului la momentul incidentului și a stat acolo în ultimii 28 de ani ", au concluzionat medicii.

Sursă: Health 

×
Subiecte în articol: lentile de contact femeie ochi
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close