Antena 3 CNN Life Secretul pentru o viață lungă și fericită. Cei mai longevivi oameni din lume au aceste două lucruri în comun

Secretul pentru o viață lungă și fericită. Cei mai longevivi oameni din lume au aceste două lucruri în comun

Cei mai longevivi oameni din lume au caracteristici similare, care contribuie la creșterea duratei și calității vieții, potrivit unui studiu.

Secretul pentru o viață lungă și fericită. Cei mai longevivi oameni din lume au aceste două lucruri în comun
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    05 Iun 2023   •   18:00

"Ikigai: Secretul japonez pentru o viață lungă și fericită", una dintre cele mai populare cărți despre longevitate, evidențiază practicile din "zonelor albastre", zone ale Globului cu unii dintre cei mai longeviv oameni din lume, inclusiv Japonia.

Potrivit unui studiu citat în carte, majoritatea centenarilor, persoane care au împlinit sau se apropie de vârsta de 100 de ani, au două trăsături de personalitate similare, care pot contribui la creșterea duratei de viață.

1. O atitudine pozitivă

A face din liniște și fericire o prioritate în viață are efecte benefice demonstrate asupra sănătății mintale, dar îi poate ajuta pe oameni și să trăiască mai mult.

"Majoritatea personelor centare care au participat la studiu au avut o atitudine pozitivă", a declarat doctorul Nil Barzilai, unul dintre coautorii studiului, pentru ABC News.

Această atitudine pozitivă poate fi caracterizată prin optimism, relaxare, personalitate extrovertită. În plus, acești bătrâni de 100 de ani "consideră râsul o parte importantă a vieții lor", se arată în studiu.

Citește și: Cele cinci țări cu "zone albastre", unde oamenii trăiesc peste 100 de ani. Două dintre ele sunt în Europa

2. Un grad ridicat de conștientizare emoțională

A fi conștient emoțional este, de asemenea, o caracteristică comună în rândul centenarilor, potrivit studiului. Aceasta înseamnă că nu își reprimă sentimentele și le spun celor din jur ceea ce simt. Exprimarea emoțiilor într-un mod sănătos poate aduce beneficii relațiilor.

"Cu alte cuvinte, cei care se confruntă cu provocări, le abordează cu atitudine pozitivă și sunt capabili să-și gestioneze emoțiile sunt deja pe drumul spre longevitate", au scris García și Miralles, autorii cărții menționate.

Deși aceste două trăsături ies cel mai mult în evidență printre persoanele centenare, sunt necesare studii suplimentare, a mai precizat doctorul Nil Barzilai pentru ABC News, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: secret longevivi viață fericită
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close