Antena 3 Life Știinţă Coronavirus detectat instant prin respirație - o nouă speranță pentru lupta împotriva virusului

Coronavirus detectat instant prin respirație - o nouă speranță pentru lupta împotriva virusului

de L.D.    |    04 Mar 2020   •   10:18
Coronavirus detectat instant prin respirație - o nouă speranță pentru lupta împotriva virusului
Sursa foto: Pixabay.com

Oamenii de știință britanici au dezvoltat un test de respirație care detectează instant noul coronavirus COVID 19.

Aceștia susțin că testul ar putea fi foarte eficient în aeroporturi și spitale, având în vedere că, până la această oră, cel mai rapid test pentru coronavirus durează 48 de ore. De asemenea, testul ar putea fi folosit cu succes în ambulanțe sau în farmacii, datorită rezultatului instant pe care îl oferă. 

Tehnologia dezvoltată de o echipă de oameni de știință de la Universitatea din Northumbria, Newcastle, are nevoie de câteva teste suplimentare, însă experții sunt de părere că ar putea schimba rapid modul în care virusul este detectat în întreaga lume. 

Testul se bazează pe informații biologice prezente în respirație, numite biomarkeri. Acești biomarkeri includ ADN, proteine și molecule de grăsime, care pot indica boli ale plămânilor sau ale altor părți ale corpului.

Dispozitivul arată și funcționează asemănător celui folosit de poliție pentru a detecta alcoolul în respirație. 

Echipa de cercetare speră ca, în timp, să dezvolte teste prin care să fie diagnosticate diferite boli pulmonare, cancer, diabet, probleme hepatice sau ale creierului, scrie Daily Mail. 

Câteva aeroporturi din lume, în special cele din SUA și Singapore, au început să folosească scanere de temperatură pentru a detecta oamenii cu febră, în încercarea de a localiza mai repede persoanele infectate. 

×
Subiecte în articol: test respiratie coronavirus
Parteneri
x close