Antena 3 CNN Life Știinţă Astrobiolog: Coronavirusul a venit din spațiu, printr-un meteorit care a explodat în China

Astrobiolog: Coronavirusul a venit din spațiu, printr-un meteorit care a explodat în China

Un cercetător chinez este de părere că noul COVID-19 vine din spațiu, fiind transportat de un meteorit care a explodat în luna octombrie, în China.

Astrobiolog: Coronavirusul a venit din spațiu, printr-un meteorit care a explodat în China
Sursa foto: Youtube
de L.D.    |    13 Mar 2020   •   10:45

Profesorul Chandra Wickramasinghe de la Centrul de Astrobiologie din Buckingham susține că, în timpul exploziei, au fost eliminate ”particule virale”.

”Noul focar de coronavirus ar putea avea o conexiune spațială”, spune Wickramasinghe.

De asemenea, profesorul este de părere că virusul ori a căzut pe Pământ, ori a fost cuprins de curenții de aer stratosferici care înconjoară Pământul.

Meteorit China

”Există posibilitatea scandaloasă ca sute de trilioane de particule virale infecțioase să fi fost eliberate și înglobate într-un praf carbonaceu”, a mai declarat acesta.

Un meteorit în flăcări a fost surprins în zbor în nord-estul Chinei, în octombrie a anului trecut. Ceea ce este și mai bizar, este că zona unde a apărut primul focar de infecție cu coronavirusul coincide cu zona unde a fost văzut meteoritul, scrie dailystar.co.uk.

„Suntem de părere că agenții infecțioși sunt prevalenți în spațiu, fiind transportați de comete. Aceștia pot cădea pe Pământ prin troposferă. Astfel, credem noi, se pot produce și au apărut și în trecut epidemii de boli umane”, a adăugat astrobiologul.

×
Subiecte în articol: Chandra Wickramasinghe spatiu coronavirus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close