Antena 3 CNN Externe Scufundare istorică pentru China, submarinul Jiaolong ajunge la 5.000 de metri adâncime

Scufundare istorică pentru China, submarinul Jiaolong ajunge la 5.000 de metri adâncime

Scufundare istorică pentru China, submarinul Jiaolong ajunge la 5.000 de metri adâncime
Sursa foto: Foto: english.cntv.cn
26 Iul 2011   •   14:57

Submarinul chinezesc Jiaolong a realizat, marți, o scufundare istorică, ducând cei trei oameni aflați la bordul navei la adâncimea de 5.057 de metri sub nivelul mării, informează Ria Novosti.

Purtând numele unui dragon de mare mitic, Jiaolong a fost testat în urmă cu o săptămână la adâncimea de 4.000 de metri, pregătind această misiune.

După scufundarea de astăzi, China intră în grupul select al țărilor care dispun de tehnologia submarinelor care pot ajunge la adâncimi mai mari de 3.500 de metri. Celelalte țări sunt Statele Unite, Rusia, Franța și Japonia.

Submersibilul Jialong este un submarin proiectat pentru cercetare și explorare, experții chinezi susțin că la adâncimea de 5.000 de metri acesta poate cerceta peste 70% din fundul oceanului.

Jiaolong a fost proiectat pentru a reuși scufundarea până la o adâncime de 7.000 de metri, adâncime care ar permite explorarea oceanelor lumii în proporție de 99%. Pregătirile pentru această scufundare, care ar reprezenta cea mai mare adâncime atinsă de un submersibil cu personal la bord, vor începe, cel mai devreme, în anul 2012.

×
Subiecte în articol: China submarin record
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close