Tacâmurile s-au umplut de rugină? Iată cel mai tare truc. Ai nevoie doar de două ingrediente

13 Oct 2018   •   11:48
Tacâmurile s-au umplut de rugină? Iată cel mai tare truc. Ai nevoie doar de două ingrediente Foto: Pixabay.com

Te-ai săturat să folosești tot felul de produse de curățat, dar tacâmurile tale nu se curăță așa cum ai dorit? Nu mai arunca banii pe soluții chimice și scapă de rugină folosind o combinație care nu dă niciodată greș: sarea și lămâia. Încearcă și vei vedea ce se întâmplă.

Uită de problemele cauzate de rugină și folosește oțetul! Introdu cuțitele pentru un sfert de oră în oțet, apoi curăță foarte bine cu o sârmă, dar ai mare grijă să nu le zgârii!

Din cele mai vechi timpuri, bunicile noastre au folosit sarea pentru a scăpa de rugină! Pentru un efect maxim, combină sarea cu lămâie, sau un burete înmuiat în oțet. Trebuie să ști că acidul din lămâie va reda luciul metalului în cel mai scurt timp.

De mare ajutor îți este și folia de aluminiu cu care poți freca cuțitele dar și foarfecele, după ce le ții în oțet. Folia de aluminiu curăță perfect rugina, iar lamele nu sunt aproape deloc deteriorate.

În final, pentru ca foarfeca sau cuțitul să taie la fel de bine, nu trebuie decât să împăturiți o bucată de folie în mai multe straturi și să faceți mai mult tăieturi. Aluminiul are proprietatea de a curăța lamele foarfecei și aceasta va tăia din nou hârtia sau materialele textile, la fel de bine ca la început. Trucul este foarte bun și pentru a curăța cuttere sau bricege, scrie secretele.com.

x close