Poți să-ți împlinești dorințele aplicând această tehnică banală prin puterea minții! Profesorul Constantin Dulcan explică ce trebuie să faci

de Anca Andrei    |    01 Aug 2020   •   20:45
Poți să-ți împlinești dorințele aplicând această tehnică banală prin puterea minții! Profesorul Constantin Dulcan explică ce trebuie să faci

Ați auzit despre Bernie Siegel? Ei bine, în Statele Unite ale Americii este foarte celebru. Atât ca medic oncolog de prestigiu, cât și ca scriitor. În cariera lui a tratat mii de bolnavi, pe unii vindecându-i miraculos. Despre experimentul lui vorbește întreaga lume.

Profesor doctor Dumitru Constantin Dulcan, neurolog și psihiatru român de renume mondial și el, a povestit cum Bernie Siegel a reușit să schimbe percepția asupra bolilor incurabile. Medicul american își dedică acum timpul scriind și împărtășind cu alții ceea ce el a învățat într-o viață întreagă dedicată științei. 

Care este cel mai mare dușman în calea vindecării

 „Bernie Siegel, reputat oncolog din SUA, a luat mai mulți bolnavi de cancer în ultima fază și i-a învățat tehnica imageriei: de mai multe ori pe zi, trebuia să-și imagineze că distrug cancerul din corp cu un foc, cu un animal care-l mănâncă, fiecare după cum dorea. După șase luni de zile, 40% din ei s-au vindecat. La testele psihologice, s-a dovedit că cei care s-au vindecat erau cei optimiști, cei care credeau în Dumnezeu și cei care erau calmi. Îndoiala este un obstacol în calea oricărui succes și mai ales a vindecării.
 
Dacă vrem să rămânem sănătoși și fericiți, e suficient să păstrăm în minte câteva lucruri: să mâncăm sănătos, fără să ne îmbuibăm, să facem mișcare, să ne odihnim corect, să fim optimiști și plini de speranță. Să fim perseverenți cu pasiunile noastre, să ne antrenăm intelectual și să ne ferim de rutină. Să facem constant schimbări în viața noastră. Și să nu uităm că trebuie să păstrăm în permanență un echilibru între energia consumată prin efort și energia obținută prin odihnă și activități care ne fortifică. Gândurile rele ne iau din viață, bucuriile ne dau viață. Să căutăm bucuria, avem nevoie de ea ca de pâinea noastră zilnică. Chiar dacă, uneori, n-o putem avea decât în imaginație,” a povestit Dumitru Constnatin Dulcan, care este și astăzi extrem de celebru la nivel internațional pentru cartea lansată în anul 1981, „Inteligența materiei”.

Parteneri
x close