Antena 3 CNN Life Telefonul merge tot mai greu? Ce trebuie să faci pentru a-l face să meargă mai rapid

Telefonul merge tot mai greu? Ce trebuie să faci pentru a-l face să meargă mai rapid

Cu toții am avut, cel puțin o dată în viață, probleme cu telefonul mobil. După o perioadă de utilizare, acesta începe să se blocheze sau să dea erori, culmea, atunci când avem cea mai mare nevoie de el. Tocmai de aceea, Laurențiu Matache, realizatorul emisiunii 24IT, ne explică ce trebuie să facem când telefonul nu mai funcționează normal,

Telefonul merge tot mai greu? Ce trebuie să faci pentru a-l face să meargă mai rapid
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    08 Iul 2020   •   09:35

Potrivit lui Laurențiu Matache, un prim pas este organizarea aplicațiilor de pe Home Page. 

Acolo unde ții aplicațiile pe care le folosești în mod uzual. Dacă ai un telefon, de exemplu, nu foarte performant, există în AppStore sau în Google Play versiunea light care nu consumă prea multe resurse”.

De asemenea, stergerea datelor de care nu mai aveți nevoie este extrem de utilă. 

Ca să îți meargă mult mai bine, intri în memoria telefonului și ștergi acele date de cache, care se adună când folosești aplicațiile”. 

Laurențiu Matache spune că și animațiile pot bloca telefonul sau pot descărca bateria acestuia. La fel și aplicațiile pe care nu le mai folosim, însă le ținem instalate în telefon. 

Dacă se mișcă foarte greu, este indicat să îl stingi și să îl reaprinzi cam la 2-3 zile sau la 2 cicluri de utilizare, pentru că el atunci își dă un refresh. De asemenea, să îl menținem updatat iar dacă tot nu funcționează, e bine să facem un backup la datele de pe el și să dăm un reset din fabrică, pentru că asta îi va reîmprospăta sistemul de operare”, adaugă Matache. 

 

×
Subiecte în articol: telefon blocat
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close