Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cele mai spectaculoase 10 goluri ale anului 2011

Cele mai spectaculoase 10 goluri ale anului 2011

Cele mai spectaculoase 10 goluri ale anului 2011
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    01 Ian 2012   •   11:26

Messi, Neymar sau Rooney, jucători cunoscuţi pentru faptul că nu lasă să treacă prea mult timp fără a scoate din „joben” ceva special, au fost şi în 2011 suspecţii de serviciu în ceea ce priveşte execuţiile spectaculoase.

 
Însă golurile frumoase nu sunt doar apanajul marilor jucători. Mai mult decât atât, Cupa Mondială de fotbal feminin ne-a arătat că şi fetele cunosc acest sport şi pot reuşi momente memorabile.
 
Sarcina de a alege doar 10 goluri marcate într-un an este foarte dificilă, iar realizarea unei ierarhii este şi mai grea. Dacă în fotbal se spune de multe ori că „cei mai buni sunt cei care nu joacă”, în cazul unui astfel de clasament se poate spune că cele mai frumoase goluri sunt cele care nu sunt prezente în top.
 
Fără pretenţia de a da o sentinţă definitivă, Antena3.ro vă prezintă cele mai spectaculoase goluri marcate în anul 2011.
 
1.Dejan Stankovic, Inter - Schalke 2-5, Liga Campionilor - Colegul lui Cristi Chivu a deschis scorul în meciul tur al sferturilor de finală din Liga Campionilor cu un voleu senzaţional de la mijlocul careului, la care Manuel Neuer, ieşit din poartă, nu a mai putut interveni. Din păcate pentru nerazzurri, rezultatul final a fost unul dezastruos.
 
 
2.Wayne Rooney, Man. United - Man. City 2-1, Premier League - Ce poate fi mai frumos decât să decizi soarta unui derby extrem de încins printr-o execuţie din foarfecă? Rooney poate explica cel mai bine, probabil.
 
 
3.David Di Michelle, Parma - Lecce 3-3, Serie A - Tot un gol marcat di foarfecă, de această dată într-un duel recent din subsolul clasamentului din Serie A. În ciuda execuţiei superbe a lui Di Michelle şi a faptului că a condus cu două goluri, Lecce a plecat cu un singur punct din Parma.
 
 
4.Giovani Dos Santos, Mexic - SUA 4-2, Gold Cup - Fostul fotbalist al Barcelonei a închis tabela în finala Gold Cup cu un gol incredibil, după o fază în care apărarea americanilor a fost pur şi simplu umilită.
 
 
5.Monica Ocampo, Mexic - Anglia 1-1, Cupa Mondială feminină - Dacă aveaţi impresia că fetele nu pot trage de la distanţă, poate doriţi să vă mai gândiţi o dată.
 
 
6.Lionel Messi, Real Madrid - FC Barcelona 0-2, Liga Campionilor - Cel mai bun jucător al lumii distrându-se cu apărarea Realului antrenat de Mourinho în semifinala Ligii Campionilor. Pe Santiago Bernabeu.
 
 
7.Raul Meireles, Wolverhampton - Liverpool 0-3, Premier League - Cristiano Ronaldo a cucerit Gheata de Aur şi a stabilit un record de goluri marcate într-un singur sezon în La Liga, dar portughezul lui Real Madrid nu a reuşit nicio execuţie de genul celei a compatriotului său.
 
 
8.Robin Van Persie, Arsenal - Everton 1-0, Premier League - Aşa se sărbătoresc 125 de ani de existenţă. Starul „tunarilor a adus victoria echipei sale într-o zi specială cu o execuţie specială. Unul dintre cele mai frumoase voleuri văzute pe stadioanele lumii în ultimii ani.
 
 
9.Fredy Guarin, FC Porto - Maritimo 4-1, Liga Sagres - Un şut absolut fantastic al mijlocaşului columbian, de care el însuşi a rămas uimit.
 
 
 
10.Neymar, FC Santos - Flamengo 4-5, Campionatul Braziliei - Recentul Mondial al cluburilor a confirmat că atacantl lui Santos mai are mult până să fie comparat cu Messi. Deşi unele dintre golurile sale pot sta fără probleme lângă cele ale argentinianului.
 
 
Bonus: Osvaldo, AS Roma - Lecce 2-1, Serie A - Probabil cel mai frumos gol anulat în 2011. Şi nici măcar nu vorbim de o decizie corectă. În orice caz, mulţi au spus că un astfel de gol ar fi trebuit anulat, chiar dacă atacantul argentinian al Romei s-ar fi aflat în afara jocului.
 

×
Subiecte în articol: Lionel Messi Wayne Rooney Neymar
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close