x close

Un român, despre diferența dintre un examen la o Universitate în Viena și una din Cluj: „Ne minunăm de ce suntem unde suntem față de alții”

18 Iul 2019   •   00:04
Un român, despre diferența dintre un examen la o Universitate în Viena și una din Cluj: „Ne minunăm de ce suntem unde suntem față de alții”

Ne întrebăm mereu de ce la unii se poate și la alții nu? Și de ce în unele țări e mai bine ca la noi. Un internaut a găsit se pare și răspunsul.

Dan M. a scris pe pagina sa de Facebook, care este diferența între un examen la o universitate din Viena și una din România. Iar răspunsul pare să constea chiar la înscriere.

„Examen universitate din Viena:

Te inscrii online, platesti taxa online, tiparesti hirtia cu indicatiile unde trebuie sa mergi sa dai examen. Iei cartea de identitate la tine si hirtia cu continutul generat intr-un pdf si te duci sa dai examenul.

Nu iti cere nimeni nicio diploma, niciun certificat de nastere, niciun dosar plic.
Daca intri si alegi sa mergi la ei la universitate, atunci duci la inceput de an universitar diploma de bacalaureat.

Examen la universitate din Cluj:

Taxa de examen mai mare decit la Viena cu 15 euro si se plateste cash, desi suntem in 2019 in ditamai silicon valleyul al carui primar este conferentiarul universitar dr. Emil Boc.

Te inscrii online, dar dupa aceea trebuie sa te duci peesonal si sa stai la coada ore insir ca sa depui dosar plic cu copii dupa a, b, c desi nu stii daca vei intra.

Diferenta fata de Viena este ca acasa risipim zile si bani multiplicat cu mii de candidati plus insotitori de ai lor.

Dupa care ne minunam de ce suntem unde suntem fata de altii, oameni ca noi...”, scrie internautul.


 

Citeşte mai multe despre:

roman examen
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati