Valentin a fost abandonat de părinți într-un orfelinat. A știut că are doar o singură șansă ca să nu o ia pe căi greșite. Acum la 37 de ani, bărbatul și-a văzut îndeplinit visul din copilărie. „Am avut noroc, am dat peste oameni buni”

12 Iul 2019   •   13:32
Valentin a fost abandonat de părinți într-un orfelinat. A știut că are doar o singură șansă ca să nu o ia pe căi greșite. Acum la 37 de ani, bărbatul și-a văzut îndeplinit visul din copilărie. „Am avut noroc, am dat peste oameni buni” Foto: ebihoreanul.ro

Valentin a fost abandonat de mic de părinți într-un orfelinat. Știa că are doar o șansă pentru a nu o lua pe căi greșite. Așa că a învățat să se facă medic, așa cum și-a dorit de mic.

La 37 de ani, a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, iar acum învaţă pentru rezidenţiat.

Recunoaște că a avut noroc că în viață a dat și peste oameni buni, care l-au ajutat. 

Născut în Ploieşti în urmă cu 37 de ani, Valentin a copilărit în Buşteni. Nu cu părinţii sau bunicii, ci alături de alţi 500 de copii abandonaţi. "Mama, dacă poate fi numită aşa, după ce m-a scos din maternitate, m-a lăsat pe liniile de tren. Noroc că m-au văzut la timp nişte oameni şi m-au salvat", povestește el pentru ebihoreanul. Aşa a ajuns în orfelinatul de la poalele Bucegilor, unde a trăit până la vârsta majoratului.

La 18 ani, însă, când a trebuit să plece din orfelinat, părea imposibil: făcuse doar un gimnaziu. "Eram hotărât să lupt pentru mine, dar nu ştiam cum”. Dar nu a abandonat și a luptat până la capăt. 

Parteneri
x close