A început să consume fistic în fiecare zi. Efect nebănuit asupra organismului

12 Apr 2018   •   11:31
A început să consume fistic în fiecare zi. Efect nebănuit asupra organismului Foto: Pixabay.com

A început să consume fistic în fiecare zi, iar motivul este de-a dreptul uluitor. Acesta este foarte bogat în nutrienți, inclusiv: Vitamine (E, acid folic, tiamină), minerale (cupru, potasiu, magneziu, calciu, fier), proteine, fibre, acizi grași.

Iată 10 motive pentru a consuma fistic:

1. Combaterea diabetului: Motive pentru a consuma fistic dacă suferi de diabet. Diabetul este o boală caracterizată prin prezența excesivă a zahărului în sânge (hiperglicemie). Fisticul te poate ajuta să tratezi diabetul de tip 2. Datorită conținutului ridicat de carbohidrați, acesta are abilitatea de a reduce glicemia.

2. Reducerea riscului de a suferi de tulburări cardiace. Fisticul contribuie la reducerea absorbției colesterolului și a grăsimii, prevenind problemele cardiace. În plus, potasiul din componența sa reglează tensiunea arterială, un beneficiu important pentru inimă.

3. Ținerea sub control a greutății corporale. Motive pentru a consuma fistic pentru a slăbi. Unul dintre principalele motive pentru a consuma fistic este reprezentat de faptul că această gustare minunată te ajută să-ți ții în frâu pofta de mâncare, astfel încât să eviți dulciurile și alte produse nesănătoase. Totodată, dacă mănânci fistic, organismul tău îl metabolizează complet. Astfel, acest fruct nu îți va crește aportul caloric într-un mod semnificativ.

4. Tratarea constipației. Fisticul este foarte bogat în fibre și îmbunătățește digestia, accelerând metabolismul. Așadar, consumul de fistic poate remedia constipația.

5. Susținerea sănătății oculare. Îmbunătățirea vederii pe lista de motive pentru a consuma fistic. Multe persoane nu știu faptul că fisticul îmbunătățește vederea și protejează ochii împotriva soarelui. Aceste beneficii se datorează unor nutrienți precum:

6. Întărirea oaselor.

7. Fortificarea dinților, pe lista de motive pentru a consuma fistic.

8. Susținerea sănătății părului.

9. Menținerea tinereții.

10. Hrănirea creierului, scrie dozadesanatate.ro.

Parteneri
x close