x close

A început să consume sirop de usturoi cu miere. Este incredibil motivul pentru care face asta

17 Mai 2018   •   13:56
A început să consume sirop de usturoi cu miere. Este incredibil motivul pentru care face asta  Foto: Pixabay.com

Consumul de usturoi este foarte benefic pentru sistemul cardiovascular. Are o acțiune hipotensoare importantă (scade tensiunea arterială și încetinește pulsul), datorită proprietăților vasodilatatoare. Previne depunerea acidului uric și a sărurilor pe vasele de sânge și articulații.

Ajută la subțierea sângelui, prevenind formarea trombilor (cheaguri de sânge). Este și un bun hipoglicemiant, antitumoral, detoxifiant, febrigug, antigutos și antireumatic. Consumat la masă, usturoiul ajută la o mai bună digerare a alimentelor grele, precum carnea, și împiedică formarea gazelor. Prin preparare termică, alicina și garlicina – principalii compuși antibacterieni din usturoi sunt distruse. Din acest motiv se recomandă consumul de usturoi crud.

Pe lângă faptul că este un preparat concentrat, siropul de usturoi posedă și proprietățile antibacteriene ale mierii de albine. În plus, în combinație cu dulceața mierii devine mai tolerabil pentru papilele gustative și mai ușor de administrat.

Ingrediente necesare: 10-15 căței de usturoi, 20 de linguri de miere

Mod de preparare: Usturoiul se curăță de coajă și se zdrobește prin aparatul special. Se freacă apoi cu mierea de albine și transferă pasta obținută într-un borcan de sticlă. Se închide bine și se lasă la macerat 1 săptămână. După această perioadă, siropul se strecoară. Se ia câte 1 linguriță, de 1-2 ori pe zi, scrie kilocalorii.ro.

Citeşte mai multe despre:

miere
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati