A început să se dea pe față cu ulei de semințe din chia. Ce a urmat este de-a dreptul incredibil

27 Mar 2018   •   19:10
A început să se dea pe față cu ulei de semințe din chia. Ce a urmat este de-a dreptul incredibil Foto: Pixabay.com

Specialistii in materie de frumusete ne indeamna sa folosim ulei din seminte de chia pentru a ne mentine pielea tanara, in ciuda trecerii anilor.

Uleiul de chia este uleiul extras din seminte de chia. Acest ulei este bogat in continutul de acizi grasi esentiali pentru piele, dar si in vitamina B 3 si zinc, care favorizeaza desfundarea porilor blocati. Fiind un ulei cu textura usoara, acesta se absoarbe rapid in piele, hidratand-o si hranind-o fara sa ii ofere aspect lucios. Mai mult decat atat, dintre toate uleiurile, uleiul de chia are cea mai mare concentratie de antioxidanti.

Uleiul de chia te poate ajuta in lupta cu iritatiile si eczemele cutanate, protejeaza pielea de daunele aduse de expunerea la radiatiile UV si totodata amelioreaza petele de pe chip.

Fiind bogat in continutul de acizi grasi Omega 3 si acizi grasi Omega 6, uleiul de chia stimuleaza productia de colagen, care este esential pentru mentinerea pielii tinere. Proprietatea cea mai importanta insa a uleiului de chia consta in hidratarea in profunzime a pielii. Fiind bogat in fibre, acest ulei impinge apa in tesuturi, mentinand-o hidratata si reducand astfel aspectul ridurilor de la nivelul pielii. Uleiul de chia combate uscaciunea pielii, precum si exfolierea acesteia, scrie doc.ro.

 

x close