Acest obicei alimentar ne poate prelungi viața. Sfatul specialiștilor

31 Mar 2018   •   16:00
Acest obicei alimentar ne poate prelungi viața. Sfatul specialiștilor Foto: Pixabay.com

Reducerea caloriilor poate preveni riscul apriţiei bolilor legate de îmbătrânire şi se pare că ne poate ajuta chiar să trăim mai mult, sugerează un nou studiu.

Pe lângă acest fapt, oamenii de ştiinţă explorează restricţiile calorice ca o modalitate de a trata o serie de afecţiuni – inclusiv astmul, bolile cardiovasculare, accidentul vascular cerebral, diabetul şi leziunile măduvei spinării – şi până în prezent, rezultatele sugerează un beneficiu. În plus, restricţia calorică poate avea un rol în prevenirea bolii Alzheimer atestă studiile recente.

Atât metabolismul mai lent, cât şi stresul oxidativ redus au fost legate de un risc mai mic de boli care apar odată cu inaintarea în vârstă, cum ar fi diabetul şi cancerul, potrivit studiului. Cercetătorii consideră că acest lucru se datorează faptului că un metabolism lent duce la un stres mai puţin oxidativ, ceea ce la rândul său, duce la o mai mică deteriorare a celulelor şi a organelor per total.

De zeci de ani, cercetătorii au observat că restricţia calorică tinde să prelungească viaţa la anumite specii de animale, dar în cazul oamenilor situaţia este momentan incertă, remarcă csid.ro.

x close