x close

Alimentele care te îmbolnăvesc de cancer. Mare atenție dacă le consumați!

08 Iun 2019   •   19:17
Alimentele care te îmbolnăvesc de cancer. Mare atenție dacă le consumați! Foto: Pixabay.com

Două studii europene efectuate timp de nouă ani și în rândul a peste 120.000 de persoane au sugerat că abuzul de alimente ultraprocesate crește riscul de boli cardiovasculare, cancer și deces. Aceste noi studii întăresc argumentele studiilor anterioare care fac legătura dintre alimentele ultraprocesate și un risc crescut de obezitate, hipertensiune arterială și chiar cancere, însă nu demonstrează o legătură de cauzalitate directă.

Alimentele sunt considerate ultraprocesate atunci când sunt produse prin procese industriale multiple și conțin numeroase ingrediente, în special aditivi. Cele mai multe semipreparate, sucurile cu zahăr sau îndulcitori, burgerii vegetali cu aditivi, cârnații, supele la plic și snaks-urile fac parte din categoria alimentelor ultraprocesate.

Potrivit cercetătorilor, acestea au, în general, o cantitate mare de sare, grăsimi saturate, zahăr și sunt sărace în vitamine și fibre. La toate acestea se adaugă contaminanții din ambalaje și recipientele din plastic, scrie unica.ro.

 

 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati