Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă ANTENA3.RO LIVE. Cum integrați hainele vechi în garderoba voastră și ce se poartă toamna asta

ANTENA3.RO LIVE. Cum integrați hainele vechi în garderoba voastră și ce se poartă toamna asta

ANTENA3.RO LIVE. Cum integrați hainele vechi în garderoba voastră și ce se poartă toamna asta
20 Sep 2017   •   14:27

Sigur aveți prin dulapuri haine pe care nu le-ați mai folosit de ani de zile și pe care nu vă vine să le dați, dar nici să le purtați.

Joi, Gabi Urda este invitata Mariei Coman și o să vă învețe ce să faceți cu hainele și cum să le integrați în garderoba voastră.

„O sa ne spuna si ce se poarta toamna asta. Si cum sa ne facem ordine in dressing pentru că asta, sa stiti, e o etapa foarte importanta. Si cum purtam toamna rochiile de vara. Si multe altele”, spune Maria Coman.

Ordinea în dulap

”Depinde foarte mult de personalitatea noastră și mai sunt femeile care trebuie să păstreze o armonie în haos. Este necesar doar să știm ce avem în dulap. Noi nu vom putea niciodată să purtăm 100% ceea ce este în dulap. În sezon, trebuie să porți 50% din hainele pe care le ai în dulap. Trebuie să porți o haină mai mult de o dată. Provocarea dulapului este stai în fața lui și să îți vină creativitatea. Există un mit că ordinea hainelor  ține de designeri și stiliști însă nu e deloc așa”, a spus Gabi Urda.

Cum ne depășim temerile de a purta anumite ținute 

”Trebuie să ne informăm mai mult.  E necesar să ieșim din termenul de comparație. Trebuie să ne inspirm: să ne placă doar o combinație de culori. Ne este frică de fapt să avem un exercițiu de creativitate”, a susținut Gabi Udra.

Reguli pentru haine

Trebuie să știm să ne punem în valoare corpul. Trebuie să atragem atenția, pentru că văzul este important. Dacă ai o talie frumoasă, trebuie să o pui în evidență, la fel și cu picioarele. Hainele trebuie să se dea după noi, nu noi după haine. Noi avem un comportament adolescentin, noi cumpărăm foarte multe haine chiar dacă nu avem nevoie de ele.”, a declarat Gabi Udra.

Cum poți să îți eliberzi dulapul

”Acum că ești între sezoane, trebuie să împarți hainele puțin. Perioadele de tranziții sunt cele mai mari din an, de aceea e bine să îți iei mai multe haine pentru astfel de perioadă. Cel mai bine, atunci când începe sezonul de iarnă, trebuie să mergem în magazine să luăm dresuri. Acestea trebuie să fie neutre, pe care într-adevăr poți să le folosești oricând. După aceea, încearcă să îți pui hainele pe cateogrii. Stai cu un pix și o foaie lângă tine și notează ceea ce trebuie, apoi mergi la cumpărături. Îți trebuie haine pe care poți să le stratifici. Încercați să evitați hainele care se întrețin greu. Scoți hainele care au o măsură care nu îți mai corespunde. Dacă știi că nu ai mai purtat hainele pe care le-ai de un an jumătate, doi, donează-le.  Ceea ce avem în dulap, arată personalitatea noastră.” , a afirmat Gabi Udra. 

Ce arunci din dulap

”Hainele care nu mai sunt viabile și le porți de obice acasă. Hainele pe care le probezi, însă nu te avantajează deloc. Încercăm să descoperim niște metode prin care să reușești să depășeti faptul că nu trebuie să cumperi atâtea haine. Atunci când te duci să cumperi o pereche de pantofi, deși nu ai nevoie de ea, încerci de fapt să îți creezi o altă viață.”, a mai spus Gabi Udra.

Ce poți să faci cu hainele pe care nu le porți

”Hainele pe care nu le mai porți le poți dona sau vinde. Existe o mulțime de grupuri chiar și pe rețelele de socializare unde se pot vinde hainele. Am văzut persoane care vând haine și pe OLX. ”, a povestit Gabi Udra.

Ce trebuie să facem toamna asta

”Nu trebuie să cunoaștem nimic special în toamna aceasta. Există un fenomen la adolescentele din Europa. Fetele care încearcă să fie în tendințe, devin dizarmonice. După 30 de ani o să vezi ce stil vestimentar ți se potrivește. Tinerele cumpără foarte, foarte mult. ”, a spus Gabi Udra.

 

 

Antena 3 la lansat joi, de la ora 15.00, un nou proiect, “antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului  şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close