Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă ANTENA3.RO LIVE. Despre cum să supraviețuim sarmalelor și cozonacului, cu dr. Laura Ene

ANTENA3.RO LIVE. Despre cum să supraviețuim sarmalelor și cozonacului, cu dr. Laura Ene

ANTENA3.RO LIVE. Despre cum să supraviețuim sarmalelor și cozonacului, cu dr. Laura Ene
13 Dec 2018   •   15:00

Urmează o perioadă complicată din punct de vedere culinar, așa că joi, la Antena3.ro LIVE, a venit doctorița Laura Ene, care știe totul despre slăbit. 

„Si daca tot vine si tot se vorbeste mult despre unul dintre promotorii veganismului care tocmai ce a anuntat ca renunta la veganism pentru ca si-a cam distrus organismul, o sa vorbim si despre toate curentele astea dubioase si efectele asupra noastra”, spune Maria Coman.

 

Cum să faci față după mâncarea grea de sărbători

”O dietă vegetariană nu are riscuri asupra sănătații. Pot ține un post 2-3 zile. Putem lua totul din alimente naturale și nu din pudre sau pastile. În general, extremele nu sunt potrivite. Ca să ne găsim reperul trebuie să vedem ambele extreme.  Am o structură de dietă pe săptămână, făcută pe baza studiilor. Ar trebui ținută o zi de post - stilul rovegan-  cu smoothie, 2 zile pește, două zile carne albă, asta e cheia pentru a ieși cu bine din sărbători”, a declarat Ene.

 

Ce se întâmplă cu alimentația copiilor

”E foarte alarmant! Numărul copiilor cu obezitate crește la fel ca cel al adulților. Copiii fac ce văd la părinți. Ei vor alege să mănânce la fel ca  adulții. Problema din zilele noastre este faptul că nu mai avem timp să gătim. Mâncăm pe la fast-food, totul este în grabă. Cateringul de la școli e mai mult pe zona consumatorismului. Toți știu ce ar trebui să facă, însă nu iau măsuri, nu pun în practică. Poate din cauza stresului, grijilor, condițiilor. Mulți aleg produse de proastă calitate, fără vitamine și minerale. Toate aceste lucruri duc la obezitate. Cum poate un copil să prefere un morcov în dretimentul chipsurilor? Tot ce are nevoie de etichetă, este în neregulă.”, a mai spus doctorul Laura Ene.

 

Cum să mănânci produsele de sărbători

”Cum vin sărbătorile, vin și consultațiile speciale de sărbători. Clienții vin sigur deși nu există o dietă pentru această ocazie. Eu îmi învăț clienții cum să mănânce alimentele din această perioadă. Nu este bine să le impui să nu mănânce aceste produse, însă trebuie să știe cantitatea. În prima parte a zilei trebuie să fie aperitivele: poate să fie puțină salată de boeuf, o bucată lebăr. O să spun ce fac eu în această perioadă. Nu consum alimente care nu sunt de sărbător. Nu mănânc brânză, mușchi file. La prânz mănânc trei sarmale, fără mămăligă. Eu nu stau flămândă. Mănânc cum trebuie.”, declară Ene.

 

Cum să mănânci ca să nu ții dietă

”Murăturile sunt foarte bune chiar dacă au sare. Cardiacii, cei care au probleme renale pot consuma cu moderație. Eu recomand consumul și cu altfel de legumă. Nu trebuie să ții nicio dietă. Dacă respecți orele de masă, cina nu e mai târziu de ora opt, prânzul până în ora două, este foarte bine. Trebuie să îți umpli jumătate de farfurie cu legume. Dacă faci aceste lucruri, nu trebuie să ții dietă”, a mai spus doctorul. 

 

Ce se întâmplă cu grăsimea abdominală

”Grăsimea abdominală este depusă mai întâi în interiorul abdomenului. Vine din interior spre exterior. Grăsimea inundă organele interne.  Toate problemele secolului nostru vin de la colesterol. Trebuie să evităm carbohidrații după ora 18:00. Copiilor nu le recomand diete. Trebuie oferite doar alternative sănătoase. Altfel, virează spre diabet și alte boli.”, a mai afirmat Laura Ene. 

 

 

Antena 3 a lansat joia, de la ora 15.00, un nou proiect, “antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

×
Subiecte în articol: antena3.ro LIVE antena3.ro Maria Coman
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close