Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă ANTENA3.RO LIVE. Doctorul Iulia Panțuru, adevărul despre protecția tenului

ANTENA3.RO LIVE. Doctorul Iulia Panțuru, adevărul despre protecția tenului

ANTENA3.RO LIVE. Doctorul Iulia Panțuru, adevărul despre protecția tenului
18 Ian 2018   •   14:53

Te face sau nu botoxul să arăți ca Cher, cât e prea mult în cazul intervențiilor estetice, ce putem face ca să încetinim măcar un pic îmbătrânirea și să nu ne coste o avere?

Cum ne alegem produsele cosmetice și ce facem ca să nu ne mai cadă părul?

Și orice despre frumusețe, că tot vine primăvara.

Toate răspunsurile sunt oferite de dr. Iulia Panțuru, la ANTENA3.RO LIVE.

Despre acid hialuronic

„Este o substanță miraculoasă, ideea este când și cum îl folosim. Această declarație că „a pus botox în buze, de fapt nu există. Cred că este un mit. Acidul hialuronic este cel mai sigur”.

„Mărirea buzelor este neindicată persoanelor care au cicatrici în această zonă. Dar alte contraindicații nu sunt. Botoxul îl folosim acolo unde vrem să relaxăm musculatura. În situații excepționale, se poate folosii și în partea inferioară a feței”.

Vârsta indicată

„Decizia trebuie să o luăm în urma unui control foarte amănunțit. Nu există o vârstă minimă, în afara celei de 18 ani. Avantajul începerii mai devreme a acestei proceduri este prevenirea ridurilor pronunțate. În buze se folosesc particule foarte mici, pentru că buza e o zonă mobilă, dacă se folosec particule foarte mari, putem avea aspecte neplăcute”.

Proceduri alternative

„Sunt bine-venite, dar sunt tratamente pe care dacă le începem la timp, ne pot ajuta să prevenim efectele îmbătrânirii. Pe lângă îmbătrânirea genetică, soarele e un inamic al pielii. Este un inamic destul de serios, dar de care ne putem feri. Asiaticii la 60 de ani au tenul nostru la 30-40. Soarele crește riscul de a face un cancer de piele, care se poate evita prin fotoprotecție. Ce mai bună cremă de întinerire e cea de fotoprotecție”.

Cel mai bun produs

„Cremele și tot ce aplicăm pe față se aleg în funcție de ten și în funcție de ingrediente. Și recomand un consult dermatologic în momentul în care folosim o cremă”.

Despre acnee

„Acneea femeii adulte se asociaza cu o alimentație proastă și din folosirea exagerată a produselor cosmetice. Eu folosesc o soluție micelară și o cremă. Exagerat înseamnă să folosim prea multe produse zi de zi. Uleiurile, în general, nu fac bine la tenul gras și mixt. Uleiul nu hidratează, el rămâne la suprafața pielii. Poate fi un fond de ten foarte scump, dacă nu se potrivește tipului de ten, poate face mai mult rău decât bine. Există așa-zisa acnee cosmetică. Medicul dermatolog e cam ultimul la care ajunge atunci când apare o acnee. O consultație pentru acnee durează cel puțin 30 de minute. Diagnosticul pentru acnee este foarte important înainte de a începe tratamentul”.

Când ar trebui să mergem la medic

„În momentul în care tenul este foarte uscat sau dacă apar leziuni cu puroi”.

Rutina zilnică recomandată

„Ar trebui să avem un produs de curătare și în funcție de nevoile pielii, un produs de hidratare, emoliere și cam atât. sunt foarte mult produse, cu foarte multe ingrediente și care pot provoca diferite reacții”.

Aplicarea cremelor de protecție

„La zăpadă avem aceeași expunere ca și la mare. Dacă stăm o zi întreagă afară, aplicarea este obligatorie din două în două ore. Dacă folosim cremă de fotoprotecție, nu înseamnă să stăm la soare de dimineața până seara”.

Despre tratamente

„Sunt din ce în ce mai multe saloane care folosesc tot felul de tehnologii fără să excludă persoanele cu risc. Radiofrecvența elimină pielea lăsată, dacă cineva a născut sau a slăbit. Efectele dermoabraziunii se văd în timp, iar această procedură făcută la o lună se menține pe termen lung. Acestea nu sunt proceduri pe care dacă nu le mai faci, îți cade fața. Tehnologiile noi au deja 15 ani în spate, care s-au dovedit a fi sigure, dacă sunt folosite corespunzător. Poți avea efecte adverse dacă se potrivest tratamentului”.

Operații estetice

„Operațiile estetice pot schimba în bine viața unei persoane. Exagerarea nu face bine și cred că este și de datoria medicului să spună „stop”. Eu le spun că uneori nu mai este cazul. Eu nu merg pe modificări foarte radicale. Când oricine ăși dă seama că ți-ai făcut ceva, e o problemă. Nu există ten fără probleme. Dacă vine o persoană de 60 de ani cu o îmbătrânire precoce și vrea să i se ridice pomeții, petele vor rămâne și aspectul îmbătrânit va rămâne același. ”

Antena 3 la lansat joi, de la ora 15.00, un nou proiect, “antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului  şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Maria Coman antena3.ro LIVE
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close