Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Are numeroase efecte benefice, dar poate fi și dăunător. În ce condiții este periculos ceaiul verde

Are numeroase efecte benefice, dar poate fi și dăunător. În ce condiții este periculos ceaiul verde

Are numeroase efecte benefice, dar poate fi și dăunător. În ce condiții este periculos ceaiul verde
21 Aug 2017   •   18:29

Ceaiul verde este una din cele mai populare băuturi, după apă, fiindcă e aromat și are o mulțime de proprietăți benefice asupra organismului. Există însă cazuri când nu e recomandat, scrie clicksanatate.ro.

Apreciat și consumat peste tot în lume, reduce riscul bolilor cardiovasculare, împiedică apariția cariilor, ajută la pierderea în greutate, conservă densitatea osoasă și încetinește procesul de îmbătrânire. Totuși, nutriționiștii susțin că pe lângă numeroasele beneficii, ar exista și câteva contraindicații în ceea ce privește ceaiul verde.

Nerecomandat mămicilor care alăptează
Cafeina din ceaiul verde poate trece în laptele matern, de aceea proaspetele mămici trebuie să aibă grijă să nu consume ceai seara, întrucât îi poate agita pe cei mici. Tot din cauza conţinutului de cafeină, există contraindicaţii şi pentru cei care au probleme cu asimilarea calciului. Trebuie spus însă că efectul cafeinei din ceai este mai mic decât cel al cafeinei din cafea, datorită prezenței în ceai a taninilor și a L-teaninei, un aminoacid care induce o stare de relaxare.

×
Subiecte în articol: ceai verde
Parteneri
Av. Adrian Cuculis, detalii cheie în cazul lui Dumitru Buzatu
x close