Avertisment de la specialiști! Semințele cu sare sunt un adevărat pericol pentru sănătate

17 Iul 2018   •   15:50
Avertisment de la specialiști! Semințele cu sare sunt un adevărat pericol pentru sănătate Foto: Pixabay.com

Vă amintiți cum în copilărie vă amuzați alături de prieteni consumând semințe pe care le numeați bomboanele agricole? E foarte adevărat că acestea sunt o sursă excepțională de sănătate, cu o singură condiție însă: să fie mâncate crude.

Odată ce vor fi prăjite, specialiștii spun că se transformă într-un real pericol pentru organism!

Potrivit oamenilor de știință, semințele, fie de floarea-soarelui, fie de dovleac sunt extrem de bogate în vitaminele E, B1, B6, acid folic și minerale, dar și magneziu, cupru, fosfor și fitosteroli care ajută la reducerea nivelului de coleserol în sânge.

Dar foarte puține sunt persoanele care le consumă crude. Odată ce acestea vor fi prăjite, intervin probleme… Cei mai afectați de consumul de sare în exces vor fi rinichii, pe de o parte, iar pe de altă parte, semințele prăjite devin toxice pentru ficat, întrucât uleiurile la temperaturi crescute dezvoltă compuși cancerigeni.

Totodată, va fi crescut și riscul de apariție al cancerului de colon. Nutriționiștii trag un semnal de alarmă vizavi de semințele prăjite și spun că un consum al acestora conduce și la apariția hipertensiunii. Și tot semințele prăjite sunt cele care favorizează retenția de apă, ceea ce duce la acumularea kilogramelor în plus. În schimb, consumate crude și adăugate în mâncare, asigură succesul curelor de slăbire, scrie secretele.com.

Parteneri
x close