x close

Avertismentul șocant de la specialiști! Un pahar de suc acidulat pe zi creşte riscul de cancer cu 20%

12 Iul 2019   •   11:16
Avertismentul șocant de la specialiști! Un pahar de suc acidulat pe zi creşte riscul de cancer cu 20%  Foto: Pixabay.com

Consumul regulat de suc dulce sau băutură acidulată creşte riscul de cancer, conform unui studiu amplu, publicat joi, realizat de o echipă de cercetători din Franţa, informează AFP şi Press Association.

Consumul de băuturi dulci sau acidulate a crescut în ultimele decenii, la nivel mondial. Anterior, acest consum a fost asociat cu un risc mai mare de obezitate şi un factor major în declanşarea cancerului. O echipă de cercetători din Franţa şi-a propus să analizeze asociere, mai puţin studiată până în prezent, dintre băuturile acidulate şi riscul de cancer.

„Am constatat că sporirea consumului de băuturi îndulcite a fost asociată pozitiv cu riscul de cancer în general şi cu cel mamar'', au notat autorii cercetării publicate în British Medical Journal (BMJ), informează digi24.ro.

„Sporirea cu doar 100 de mililitri pe zi, în medie, a consumului de băuturi îndulcite, echivalentă cu un un pahar mic sau cu aproape o treime de doză standard, este asociată cu o creştere de 18% a riscului cancer" în general, a declarat doctor Mathilde Touvier, conducătoarea Echipei de Cercetare în Epidemiologie Nutriţională (EREN). În cazul cancerului mamar, s-a observat o creştere cu 22% a riscului.

Citeşte mai multe despre:

cancer
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati