Antena 3 Life Viață sănătoasă Buruiana care ne întinereşte şi tratează anemia. Cum se consumă cea mai banală plantă a primăverii

Buruiana care ne întinereşte şi tratează anemia. Cum se consumă cea mai banală plantă a primăverii

01 Mai 2017   •   21:15
Buruiana care ne întinereşte şi tratează anemia. Cum se consumă cea mai banală plantă a primăverii
Sursa foto: Foto: adevarul.ro

O banală plantă de primăvară, cu gust dulce-acrişor, puţin cunoscută, face minuni pentru sănătate. Ştevia, care creşte fără nicio pretenţie, în majoritatea grădinilor onţine vitamine, minerale, proteine, fibre şi antioxidanti, este săraca în calorii, combate pofta de dulciuri şi reglează nivelul de zahăr din sânge, scrie adevarul.ro.

Specialiştii spun că, alături de spanac, ştevia curăţa şi vindecă organismul de toate toxinele acumulate peste iarnă. Ştevia, gătită cel mai des în asociere cu orezul, este folosită la ciorbe, la sarmale de post, sau în amestec cu carne sau alte legume. Este de preferat să se consume crudă, sub formă de salată, pentru a beneficia de valoarea integrală a nutrienţilor.

“Ştevia are marea calitate de a proteja pancreasul, ficatul şi colonul, împiedicând obezitatea. De asemenea, este un bun detoxifiant, întinerind organismul şi eliminând surplusul de lichide din tesutul adipos. Vitaminele A,C şi K, precum şi mineralele potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc, conţinute de stevie, remineralizează organismul, prevenind instalarea asteniei de primăvară.
 

×
Parteneri
x close