Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Calmantul natural pe care îl găsim pe orice câmp. Semințele care au beneficii extraordinare pentru sănătate

Calmantul natural pe care îl găsim pe orice câmp. Semințele care au beneficii extraordinare pentru sănătate

Macul se găsește pe câmpuri la începutul fiecărei veri și are propietăţi medicinale extraordinare.

Calmantul natural pe care îl găsim pe orice câmp. Semințele care au beneficii extraordinare pentru sănătate
Sursa foto: pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Dec 2021   •   11:25

Seminţele de mac sunt de ajutor în menţinerea sănătăţii sistemului osos, previn insomnia, reglează metabolismul şi calmează tusea. 

Seminţele au efecte sedative, tonice, emoliente şi calmante. Ajută la expectoraţie şi au rol sudorific, în caz de răceală, scăzând febra. Din seminţe se face uleiul presat la rece, care este un remediu pentru numeroase boli.

Tuse - Sub formă de ceai, petalele de mac se folosesc în bronşită, răceală, gripă şi răguşeală. O linguriţă de petale într-un vas, cu 250 g de apă clocotit şi ceaiul e gata. Trebuie consumat călduţ, de-a lungul zilei şi îndulcit cu miere. Pentru a mări efectul medicinal, se pot adăuga flori de tei, frunze de pătlagină, de nalbă şi cimbrişor.  

Insomnie - Macul are acţiune sedativă dovedită. De aceea, când un om nu poate dormi, ar putea încerca remedii pe bază de mac, cum ar fi, luarea unei linguriţe de ulei de mac în fiecare seară.

Sistem imunitar - Studiile făcute în ultimii ani au arătat că zincul are un efect benefic asupra sistemului imunitar. Acesta se regăsește în cantități crescute în semințele de mac, ceea ce înseamnă că acestea ar putea stimula producția de celule albe și ar putea ajuta organisul să lupte cu infecțiile.

Vedere sănătoasă - Pe măsură ce înaintam în vârstă, putem constata că prezentăm diverse probleme cu vederea. Zincul, care, așa cum am spus, se găsește și în semințele de mac, ar putea încetini degenerescența maculară și ar putea menține vederea bună în ciuda trecerii anilor.

Sănătatea inimii - Pe lângă zinc, semințele de mac au un conținut bogat de fier, care este esențial pentru producerea celulelor roșii. Pe măsură ce crește aportul de fier consumat, circulația sangvină este îmbunătățită, iar organismul este oxigenat mai bine. Așadar, anemia este combătută, corpul este energizat și bolile cardiace sunt prevenite.


 

×
Subiecte în articol: mac seminte
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close