x close

Câte calorii arzi în timpul unei partide de amor - Răspunsul te va uimi cu siguranță

24 Mai 2018   •   11:19
Câte calorii arzi în timpul unei partide de amor - Răspunsul te va uimi cu siguranță

Mulți oameni se întreabă câte calorii ard în timpul unei partide de sex. Din păcate însă răspunsul nu este cel pe care mulți îl așteptau. Un studiu a constatat că în timpul actului sexual ardem în jur de 100 de calorii, cel puțin bărbații. O echipă de la Universitatea din Montreal a comparat arderea de caloriile din timpul alergatului cu arderea din timpul sexului și a constatat că  pe departe, alergatul arde mai multe calorii. Femeile au ars o medie de 213 de calorii pe parcursul a 30 de minute de alergat, în timp ce bărbații au ars 276 de calorii. Sexul, pe de altă parte, a ars numai 101 calorii pentru bărbați și doar 69 pentru femei, cu o medie de 3,6 calorii pe minut. 

Dacă te întrebi de ce bărbații ard mai multe calorii în timpul sexului, răspunsul este simplu: "Bărbații cântăresc mai mult decât femeile și, din acest motiv, consumul de energie va fi mai mare pentru aceelași tip de exercițiu", spune autorul studiului Antony Karelis, profesor de cinetică umană la Universitatea din Montreal. Bărbații pot fi de asemenea mai activi fizic în timpul sexului, a precizat acesta. 

Partidele sexuale din acest studiu au durat în medie 25 de minute, inclusiv preludiul, care este mult mai lung decât media. Un studiu din New England Journal of Medicine a constatat că durata medie a sexului este de doar șase minute (deși acest număr nu include preludiul). Participanții studiului, în vârstă de 23 de ani se poate să fi fost de asemenea și mai activi în timpul actului, comparat cu cuplurile mai în vârstă. 

Până la urmă, numărul de calorii arse în timpul sexului variază foarte mult de la o sesiune la alta, deci dacă transpirați și respirați cu greu la sfârșitul partidei, cel mai probabil ați ars mai mult, conform specialiștilor. 

Sursă: TIME 

Citeşte mai multe despre:

calorii sex
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati