Ce alimente devin periculoase pentru organism după reîncălzire

22 Feb 2018   •   18:28
Ce alimente devin periculoase pentru organism după reîncălzire Foto: Pixabay.com

Nu toate alimentele își păstrează proprietățile dacă sunt reîncălzite, iar unele se dovedesc de-a dreptul periculoase pentru sănătate.

Iată care sunt acestea:

- omleta și ouăle fierte, care trebuie consumate la temperatura camerei, dacă nu au fost consumate imedit, ele pot deveni extrem de toxice pentru organism.

- țelina, aceasta trebuie să fie scoasă întotdeauna din supe după ce a fost gătită. Dacă nu o veți face și veți reîncălzi, va dăuna sănătății dumneavoastră.

- la fel de dăunător devine și spanacul, care își va pierde toate vitaminele și mineralele, ba chiar vă poate crea probleme dacă este reîncălzit la o temperatură prea mare.

-cât privește carnea de pui, odată ce este pusă din nou pe foc, compoziția proteinelor se schimbă, iar aceasta devine foarte greu de digerat. Este indicat să fie consumată rece, iar dacă țineți cu tot dinadinsul să o mâncați caldă, atunci ar fi bine să o puneți la foc mic, scrie secretele.com.

x close