Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce este de fapt wasabi, condimentul care a început să fie consumat de tot mai mulți români

Ce este de fapt wasabi, condimentul care a început să fie consumat de tot mai mulți români

Ce este de fapt wasabi, condimentul care a început să fie consumat de tot mai mulți români
Sursa foto: sursa foto: super-hrana.ro
17 Ian 2017   •   12:32

Bucătarii niponi și experții culinari știu de multă vreme despre beneficiile wasabi-ului asupra sănătății. Cea mai comună utilizare pentru Wasabi este de obicei sub formă de pastă ce se servește adesea cu sushi, sashimi și alte mâncăruri pe bază de pește crud.

În mod traditional, wasabi a fost folosit drept stimulator al apetitului și adjuvant in digestie. În Japonia antică, această rădăcină era folosită pentru calitățile ei puternic antiseptice, iar astăzi este recunoscută datorită conținutului ridicat de vitamina C.

Pentru a pregati wasabi, trebuie să îl amestecați cu destulă apă până devine o pasta cu o consistență similară untului de arahide. Apoi lăsați pasta în repaus timp de 10 minute, pentru a permite savorii și aromei să se dezvolte. Dacă ați văzut vreodata cum este servit wasabi într-un restaurant japonez, veți observa ca în general o cantitate de mărimea unei lingurițe este suficientă.

În afară de utilizarea wasabi-ului drept condiment pentru sushi sau folosit ca ingredient pentru rulourile cu sushi, acesta poate fi servit alături de alge, diferite rădăcinoase sau poate fi integrat în sosurile pentru salate.

Continuarea, pe ecuisine.ro.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close