Antena 3 CNN Actualitate Ce PERICOL ascund roşiile "ţuguiate" care se vând pe tarabe: "Moţul este o malformaţie a fructului"

Ce PERICOL ascund roşiile "ţuguiate" care se vând pe tarabe: "Moţul este o malformaţie a fructului"

Ce PERICOL ascund roşiile "ţuguiate" care se vând pe tarabe: "Moţul este o malformaţie a fructului"
de O.P.    |    03 Iul 2014   •   13:15

Roşiile "româneşti" care au ieşit acum la început de vară ascund, pe lângă gustul de roşie, şi alte pericole. “Din dorinţa de a câştiga bani rapid, producătorii folosesc tot felul de substanţe şi tehnici ca tomatele să se coacă urgent. Astfel de substanţe folosite în exces, după ureche, fac mai mult rău legumelor, care îşi pierd din calităţile nutritive”, a declarat Floarea Burniche, cercetător ştiinţific în cadrul Staţiunii de Cercetare Experimentală din Buzău, potrivit site-ului nutriţionistului Gheorghe Mencinicopschi, citat de ampress.ro.

Roşiile cu moţ sunt cele mai periculoase, “pentru că sunt tratate cu mult ETREL, moţul fiind chiar o malformaţie a fructului. Acesta ascunde, de altfel, mult erbicid. Din această cauză nici nu au codiţe, pentru că sunt arse”, a adăugat Floarea Burniche.

Prin urmare, specialiştii ne recomandă să cumpărăm roşii pe ciorchine verde, “pentru că sunt cel mai puţin tratate. Când codiţele sunt uscate, înseamnă că roşiile au fost stimulate cu prea multă substanţă”, a încheiat Floarea Burniche.

×
Subiecte în articol: rosii alimentatie
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close