Ce rişti dacă nu consumi cu moderaţie brânzeturile? Efectele pot fi devastatoare

29 Mar 2018   •   16:42
Ce rişti dacă nu consumi cu moderaţie brânzeturile? Efectele pot fi devastatoare Foto: Pixabay.com

Mare atenţie! Specialiştii lansează o alertă extrem de importantă pe care nu trebuie să o ocolim. Ce rişti dacă nu consumi cu moderaţie brânzeturile? Efectele pot fi devastatoare.

Aminoacizii esențiali și valoarea nutritivă crescută sunt argumentele pro. Vrem să vă atragem însă atenția asupra unor „minusuri” pe care le are acest produs și să argumentăm de ce nu trebuie să constituie baza dietei zilnice. Mai ales dacă este vorba de persoane cu colesterol crescut sau obeze ori cu alte mici (sau mari) afecțiuni, după cum se va vedea.

Care sunt cele 5 „defecte” majore ale brânzeturilor?

1. Conținut crescut de grăsime, în special grăsimi saturate, care se transformă rapid în energie.

2. V-ați prins deja că pe lângă conținutul mare de grăsimi, conținutul mare de calorii poate fi o problemă. Brânzeturile pot păcăli stomacul, pentru că neavând glucide și fibre, nu dau senzația de sațietate, ba chiar, mai mult, pot provoca poftă de mâncare.

3. Chiar dacă pentru cei mai mulți asta nu este o problemă, există persoane care sunt alergice la brânzeturi, în general, sau la anumite tipuri de brânzeturi fermentate, bogate într-o substanță numită tiramină.

4. Oricât ar părea de neobișnuit, brânzeturile, ca și alcoolul, nu sunt indicate în cazul în care urmați anumite tratamente medicamentoase.

5. Cu câteva excepții, tehnologiile de preparare a brânzeturilor presupun adaosul de sare. Din păcate, cantitatea de sare conținută de cele mai multe produse nu este recomandată pentru consumul lor în cantitate mare, scrie exquis.ro.

Parteneri
x close