Ce se întâmplă în corpul tău când stai cocoșat la birou? Avertismentul specialiștilor

24 Noi 2017   •   13:00
Ce se întâmplă în corpul tău când stai cocoșat la birou? Avertismentul specialiștilor Foto: Pixabay.com

Deși pare greu de crezut, postura corporală se reflectă asupra sănătății întregului organism. Statul pe scaun la birou ore în șir poate avea efecte negative pe termen lung.

Faptul că stai adesea cocoşat conduce la consecinţe extrem de neplăcute, din punct de vedere fizic, cât şi psihic, motiv pentru care trebuie să îți controlez poziția mai ales atunci când stai la birou.

Dacă simţi că îţi plezneşte capul fără motiv, mai mult ca sigur  stai cocoşat și astfel contribui la tensionarea muşchilor din zona gâtului. Durerea de cap are mare legătură cu poziția spatelui și a gâtului pe tot parcursul zilei.

Când îți menții spatele drept, aerul întră mult mai ușor prin căile nazale către plămâni, în caz contrar toată musculatura se contractă afectând buna funcționare a căilor respiratorii, scrie clicksanatate.ro.

Din cauza rspirației deficitare poate să apară și durerea de cap deoarece creierul nu reușește să se oxigene suficient. Inclusiv memoria va avea de suferi în lipsa oxigenării corespunzătoare.

 

x close