Ce se întâmplă în organismul nostru atunci când mâncăm cartofi? Puțini știu asta

15 Feb 2018   •   15:09
Ce se întâmplă în organismul nostru atunci când mâncăm cartofi? Puțini știu asta Foto: Pixabay.com

Trebuie să includă mai multe fibre alimentare în dietele noastre, însă puțini sunt cei care știu că acestea pot ajuta la reducerea nivelului colesterolului.

Aici intră în scenă cartofii. Nu doar că sunt delicioși, nutritivi, dar cartofii conțin și fibre solubile și insolubile. Un cartof mediu, cu coajă, conține putin sub 5 grame de fibre, iar cea mai mare cantitate din aceste fibre se găsește în coajă.

Studiile arată că unele fibre solubile se fixează sau se leagă de acizii biliari. Aceștia sunt compuși care ajută în procesul de digestie și sunt făcuți din colesterol.

Fixarea de acești acizi biliari ajută la scăderea colesterolului în corp, scrie healthline.com.  Organismul nostru trebuie să folosească apoi colesterolul pe care îl are pentru a produce mai mulți acizi biliari, scrie doc.ro.

 

Alegeri 2020
Alegeri 2020
Parteneri
x close