Antena 3 Life Viață sănătoasă Ceaiul care funcţionează ca "pansament" pentru stomac, energizează precum cafeaua şi ajută ficatul

Ceaiul care funcţionează ca "pansament" pentru stomac, energizează precum cafeaua şi ajută ficatul

de Georgiana Adam    |    28 Mar 2022   •   09:46
Ceaiul care funcţionează ca "pansament" pentru stomac, energizează precum cafeaua şi ajută ficatul
Sursa foto: pixabay.com

Este ca un "pansament" pentru tulburările digestive, ajută în lupta cu infecţiile şi, în plus, ne energizează putând fi înlocuit cu succes cu cafeaua.

Ceaiul de păpădie, căci despre el este vorba, se face foarte simplu şi poate fi folosit de cei care nu se ştiu alergici la această plantă.

De asemenea, studiile arată că dacă te simți balonată sau ai picioarele umflate, ceaiul de păpădie poate fi soluția. Are efect diuretic și ajută la eliminarea toxinelor din organism, potrivit csid.ro.

Totodată, ceaiul din rădăcină de păpădie este benefic și pentru sănătatea ficatului. În medicina tradițională se consideră că acest tip de ceai sporește producția de bilă și previne acumulare grăsimilor și toxinelor în celulele hepatice.

În plus, s-a constatat că polizaharidele din păpădie ar putea să amelioreze simptomele bolilor de ficat.

Ceaiul de păpădie, pansament gastric şi energizant

Dimineaţa, ceaşca de cafea poate fi înlocuită cu o cană de ceai de păpădie. Studiile arată că substanțele din rădăcina de păpădie ar avea efect energizant.

De asemenea, ceaiul de păpădie poate ajuta în tulburările digestive. Se consideră că este un remediu eficient împotriva lipsei poftei de mâncare și că ar ameliora constipația.

În combinație cu o altă plantă numită uva ursi (strugurii ursului), ceaiul de păpădie ar putea preveni apariția infecțiilor de tract urinar. 

Nu în ultimul rând, ceaiul din rădăcină de păpădie ar putea avea și efect anticancerigen, arată studiile, deşi se află în stadiu incipient.

Ceaiul de păpădie - preparare şi contraindicaţii

Ceaiul de păpădie se poate prepara cu flori culese de pe câmp, însă este necesar să fim atenţi de unde le culegem, pentru a nu fi stropite cu diverse substanțe chimice. 

Apoi, ele se spală foarte bine şi se toarnă apă fierbinte peste flori sau frunze și lasă la infuzat aproximativ 15 minute.

Persoanele care ştiu că au reacții alergice la această plantă, trebuie să evite consumul de ceai de păpădie. 

De asemenea, dacă urmaţi tratamente cu diuretice, litiu sau diverse antibiotice, e bine să vorbiţi cu medicul înainte de a bea acest ceai.

×
Subiecte în articol: păpădie ceai pansament gastric
Parteneri
x close