x close

Consumați aceste legume crude? Nu o mai faceți! Pericolul din farfurie

04 Apr 2017   •   16:24
Consumați aceste legume crude? Nu o mai faceți! Pericolul din farfurie Foto: Pixabay.com

Dacă obişnuiţi să consumaţi legume crude, trebuie să fiți foarte atenți. Și asta pentru că multe dintre ele, consumate astfel, sunt foarte periculoase.

Iată lista alimentelor care sunt dăunătoare atunci când le consumaţi crude

Cartofii conţin două substanţe numite solanin[ şi chaconină, considerate a fi toxice pentru organism dacă sunt ingerate în cantităţi mari. Când cartoful este preparat, aceste două minerale scad cantitativ. În plus, cartofii conţin şi amidon, făcându-i destul de greu de digerat în stare crudă.

Vinetele ca şi cartofii conţin solanina. Specialiştii susţin că acest compus duce la inhibarea absorbţiei de calciu. Simptomele pe care le poţi experiementa dacă consumi vinete crude sunt: stări de vomă, crampe, greaţă şi dureri de cap. Gătirea vinetelor va neutraliza solanina.

Legumele boabe ca fasolea roşie, soia sau mazărea nu trebuie consumate crude deoarece conţin şi ele substanţe toxice. Boabele de soia, de exemplu, când sunt consumate crude, pot declanşa probleme ale tiroidei. Alte tipuri de legume cu boabe conţin un aminoacid toxic, ce face parte din familia substanţei chimice numite cianură. Deşi aceste legume pot fi dăunătoare când sunt consumate în cantităţi mari, este mai bine totuşi să le eviţi. Pentru a îndepărta aceste toxine este necesar ca legumele cu boabe să fie înmuiate în apă sau gătite.

Mai multe aici.

Citeşte mai multe despre:

pericol substante toxice cartofi vinete mazare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati