x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Cum să recunoaștem alimentele periculoase? Sfatul dat de specialist

de 20 Noi 2017   •   09:29
Cum să recunoaștem alimentele periculoase? Sfatul dat de specialist  132
Foto: Pixabay.com

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a vorbit în emisiunea „Descoperiți”  și despre cum putem recunoaște alimentele care ne pun în pericol sănătatea.

„Noi, consumatorii, suntem o parte care avem o mare vină. Eu nu prea văd citind eticheta. Important este să ai o abordare de bun simț. Un produs din carne ar trebui să aibă carne, dacă este un pateu, trebuie să aibă ficat, dacă e pateu de pui nu ar trebui ca primul ingredient să fie șoric de porc. Nu e greu, nu e complicat (…) Acești îndulcitori intensivi, chimici de sinteză acalorigen (care nu au calorii) vor să păcălească creierul. Dar creierul nu poate fi păcălit în subconștientul său. Pentru că dacă ai mâncat ceva dulce, îndulcit cu un astfel de îndulcitor, el așteaptă și recompensa și nu le primește. Creierul recomandă să i se dea prin alte alimente”, a declarat nutriționistul.

sati