De ce nu este bine să pui miere în ceai? Uite cât de periculos poate fi

de M.Z.    |    27 Noi 2017   •   18:10
De ce nu este bine să pui miere în ceai? Uite cât de periculos poate fi Foto: pixabay.com

Consumul de miere de albine prezintă foarte multe beneficii pentru sănătatea unei persoane. Mierea este un puternic antiinfecțios natural, care acționează asupra principalelor sisteme și aparate din organism, de la tubul digestiv și căile respiratorii până la nivelul pielii. 

Dar, pentru a fi benefică sănătății, mierea trebuie consumată corect. De exemplu, dacă mierea este adăugată în lichide care depășesc temperatura de 40 de grade Celsius, aceasta poate să devină toxica, făcându-ne altfel mai mult rău decât bine, potrivit sfatulmedicului.ro.

Mai mult, mierea conține cantități minime de HMF – hidroximetilfurfural, o substanță care apare prin deshidratarea unor zaharuri și a cărei concentrație crește la o temperatură mai mare de 40 grade. Deci, mierea de albine nu trebuie adăugată în ceaiul fierbinte, deoarece se descarcă compusul toxic numit HMF.
 

Parteneri
x close