De ce se îmbolnăvește, de fapt, pancreasul

04 Mar 2019   •   17:21
De ce se îmbolnăvește, de fapt, pancreasul Foto: Pixabay.com

Pancreasul are rolul de a echilibra contribuţia de glucoză (adică de zahăr) în sânge. Dacă o persoană consumă de obicei prea mult zahăr şi dulciuri, acestea provoacă dezordini în organismul său şi o hipersecreţie de insulină, care conduce, mai departe, la hiperglicemie.

Insulina secretată în cantităţi mari favorizează sinteza crescută de grăsimi, conducând la obezitate, diabet zaharat, ateroscleroză.

Dezechilibrele pancreatice pot lua două forme: hipoglicemia (lipsa zahărului din sânge) şi hiperglicemia sau diabetul (excesul zahărului în sânge).

Ce reprezintă zahărul în viaţa noastră? Din punct de vedere energetic, când ne gândim la zahăr, ne gândim la dulceaţa vieţii, la duioşie, la gentileţe şi prin extensie, devine o probă de dragoste sau de recunoaştere.

Indiferent despre ce popor am vorbi, în toate culturile vedem tandreţea oferită unui copil ca o recompensă când a fost cuminte (a respectat regulile), când a luat note bune la şcoală (a răspuns normelor) sau atunci când avem chef să-i facem plăcere. Acest cadou vine de cele mai multe ori pe linie maternă.

Dacă vrem să mergem mai departe cu analiza noastră, pancreatita, diabetul zaharat şi cancerul pancreatic sunt fazele extreme ale acestor dezechilibre. Pentru o persoană diagnosticată cu una dintre aceste maladii, suntem în situaţia în care acea persoană a pus omul iubit şi iubirea pe o treaptă superioară vieţii sale, le-a ridicat la nivelul absolut. Nu este nimic rău să gândim astfel, dar prioritară este iubirea pentru Dumnezeu, apoi cea pentru oameni, scrie secretele.com.

 

Parteneri
x close