x close

DIETA DANEZĂ. Regimul alimentar care te scapă de un kilogram pe zi

06 Apr 2019   •   19:54
DIETA DANEZĂ. Regimul alimentar care te scapă de un kilogram pe zi Foto: pexels.com

DIETA. Dieta daneză, cunoscută şi sub numele de dieta Copenhaga sau Royal Danish Hospital Diet, este una dintre cele mai controversate diete de slăbit. Şi asta pentru că este extrem de strictă şi severă pe termen scurt, organismul putând fi afectat din această cauză pe termen lung. Dieta daneză, care promite o pierdere de 13 până la 22 kg în doar 13 zile, este, din start, indicată doar celor care mănâncă cantităţi mari de colesterol şi alimente bogate în proteine.

DIETA.Nu este recomandată sub nici o formă persoanelor care desfăşoară o muncă fizică şi nici celor bolnavi sau care s-au tratat recent de vreo afecţiune. Presupune un consum individual de sub 1.000 de calorii pe zi, ceea ce reprezintă o reducere mare faţă de cele 2.000 şi 2.500 de calorii recomandate pentru femei şi respectiv bărbaţi.

DIETA. Oricine se gândeşte să ţină o astfel de dietă este sfătuit să se consulte în prealabil cu mediucul său. Se mănâncă de doar de 3 ori pe zi, întotdeauna la aceeaşi oră: micul dejun trebuie luat înainte de ora 9.00 dimineaţa, prânzul până în ora 14.00, iar cina între orele 17.00 şi 18.00.

DIETA. Avantaje. Pe lângă faptul că un număr mare de kilograme este pierdut într-un timp scurt, acele kilograme nu se depun la loc după încheierea dietei daneze, noua greutate putând fi menţinută timp de doi ani. Mai mult, dieta îmbunătăţeşte metabolismul şi estompează celulita, are beneficii asupra sistemului cardiovascular (după cum susţin medicii cardiologi).

DIETA. Cei care au reuşit să ţină dieta daneză cu stricteţe (orice abatere de la program necesită întreruperea şi reluarea dietei de la 0) mărturisesc că au învăţat să aprecieze mai mult mâncarea, tot ce li se părea fără gust şi consistenţă înainte devenind adevărate delicii.

DIETA. Faptul că dieta daneză nu permite mai mult de trei mese pe zi, încurajând în acelaşi timp consumul unei cantităţi mari de apă, face ca organismul să se obişnuiască cu acest program benefic, scrie life.ro.

Citeşte mai multe despre:

dieta regim alimentar
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati