x close

DIETĂ. Gheorghe Mencinicopschi, avertisment dur: „Curele de slăbire duc spre obezitate”

02 Apr 2019   •   18:06
DIETĂ. Gheorghe Mencinicopschi, avertisment dur: „Curele de slăbire duc spre obezitate” foto: captura Antena 3

DIETĂ. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, doctor în științe, cercetător, biolog și chimist cu reputație trage un semnal de alarmă și demontează, piesă cu piesă, mitul dietei.

DIETĂ. „Nu sunt de acord cu aceste cure de slăbire restrictive care nu fac altceva decât să producă grave dezechilibre în organism. Privat de nutrienții esențiali, corpul își va cere dreptul, și uite așa, reușim să slăbim 10 kilograme, după care vom pune înapoi 20. Odată încetinit metabolismul bazal, vom observa că deși mâncăm puțin, vom continua să ne îngrășăm. Într-un context nefericit, este un drum scurt și sigur către obezitate”, explică Menci.

DIETĂ. Ca să înțelegem cu toții, cel mai sănătos principiu pe care să vă bazați când vreți să scăpați de un surplus de greutate este mâncatul responsabil. Ce înseamnă asta? Să renunțați la tot ceea ce este procesat, să uitați de clasicul ciugulit între mese, să nu săriți peste mesele principale ale zilei și să mâncați din toate câte puțin. Capcana în care reușim să picăm de multe ori este aceea că există un aliment magic, superaliment, pe care trebuie să-l consumăm dimineața, la prânz și seara, în cantități incomensurabile și, puf, scăpăm de toate necazurile. Ei, bine, profesorul Menchinicopschi ne readuce cu picioarele pe Terra. Ba mai mult, ne spune cu subiect și predicat că nu există „alimentul alimentelor” și că superalimentul este, de fapt, dieta diversificată și echilibrată. Orice consumat în exces, fie cel mai nutrivit și sănătos lucru din lume, ne va îmbolnăvi.

DIETĂ. De exemplu, peștele. Este sănătos, este ușor, iar combinat cu o salata bogată în fibre e o masă ideală pentru oricine. Însă atenție, asta nu înseamnă că toată ziua trebuie să mâncăm pește cu salată. „Suntem programați genetic să fim omnivori. Pe lângă somon și salată, organismul are nevoie și de carbohidrați, și de grăsimi, și de zahăr”, ne atenționează doctor Menci, potrivit exquis.ro. 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati