DIETA. Medicul Mihaela Bilic, despre cel mai bun aliment pentru siluetă. Este bun și în perioada postului

03 Dec 2019   •   09:23
DIETA. Medicul Mihaela Bilic, despre cel mai bun aliment pentru siluetă. Este bun și în perioada postului Foto: Mihaela Bilic/ Facebook

DIETA. Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune care este cel mai bun aliment pentru siluetă și care poate fi mâncat chiar și în perioada postului. 

DIETA. „Provocarea100%@Ziua89: Scoici fără număr

DIETA. Când vine vorba de fructe de mare, până și biserica devine mai permisivă sunt acceptate chiar și în timpul postului! Fie că e vorba de crustacee (creveți, homar) sau de moluște(scoici, caracatiță, calamari), fructele de mare conțin proteine de cal I, vitamine din grupul B și foarte puțină grăsime.
Dacă în creveți avem mult colesterol, scoicile nu au acest inconvenient. Nu există un produs cu mai puține calorii, mai puține grăsimi, mai mult Omega 3 și mai multe minerale ca scoicile. Pentru că vin din mare, în scoici găsim mult iod care accelerează metabolismul, dar și potasiu și magneziu pentru sistemul nervos, seleniu și zinc pentru sistemul imunitar, calciu și potasiu pentru dinți și oase puternice.

DIETA. Scoicile sunt interesante și la capitolul comportament alimentar: nu poți fi lacom atunci când mănânci scoici, e nevoie de timp și multă migală ca să scoți câte o bucățică mică de carne din fiecare cochilie. Deci nicio grijă, chiar dacă comandați o oală de scoici, în final veți consuma 100-150g produs.

DIETA. Atenție la capitolul prospețime, toate fructele de mare sunt ușor perisabile! Și la gătit aveți grijă, au o carne fragilă iar gătitul excesiv determină întărirea (coagularea proteinelor). Un pic de vin alb, puțină smântână, crenguțe de țelină și puse la fiert 10 min în oală cu capac. Sau varianta colorată, cu sos de roșii și usturoi. Mai rapid și mai dietetic de atât nu se poate!
P. S. Cu ce merg bine scoicile? Cu pâine în general, sau cu cartofi prăjiți în special. Iar dacă silueta vă permite, cu amândouă”, scrie Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.

Parteneri
x close