x close

Dieta pentru un ficat sănătos. Ce alimente trebuie consumate

20 Feb 2020   •   10:50
Dieta pentru un ficat sănătos. Ce alimente trebuie consumate  Foto: Pixabay.com

Ficatul este unul dintre cele mai solicitate organe interne, fiind responsabil de o multitudine de procese vitale în organism. Tocmai de aceea, este important să-l protejăm și să-i asigurăm buna funcționare, aceasta reprezentând o condiție de bază pentru menținerea sănătății generale.

Top alimente și băuturi care promovează sănătatea hepatică și care trebuie consumate în dieta pentru un ficat sănătos.

Cafeaua

Consumul zilnic de cafea se dovedește a fi o metodă eficientă de prevenire a steatozei hepatice, dar și a altor afecțiuni hepatice cronice, conform unui studiu apărut în 2013 în revista „Liver International”. 

Ovăzul

Consumul fulgilor de ovăz reprezintă o modalitate simplă de a adăuga fibre în dietă. Acestea sunt element-cheie pentru o digestie sănătoasă, iar cele prezente în ovăz sunt deosebit de benefice pentru ficat.

Ceaiul verde

Un studiu apărut în „World Journal of Gastroenterology” în 2015 pune în evidență o legătură promițătoare între consumul de ceai verde și sănătatea ficatului. Acesta demonstrează că băutura poate ajuta la reducerea conținutului total de grăsimi, la lupta împotriva stresului oxidativ și la reducerea altor semne ale bolii ficatului gras non-alcoolic, scrie slabsaugras.ro.

Citeşte mai multe despre:

dieta ficat sanatos
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati