DIETA RAW. Un regim sănătos sau un adevărat pericol pentru organism

10 Sep 2018   •   20:34
DIETA RAW. Un regim sănătos sau un adevărat pericol pentru organism Pixabay

DIETA RAW. Dieta Raw, sau aşa-numita dietă a alimentelor crude, este un trend care îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai zgomotos în rândul vedetelor şi, de ce nu, în rândul celor care, pe lângă faptul că vor să slăbească, vor să aibă o sănătate de fier şi să se ţină la distanţă de boli.

DIETA RAW. În ce constă mai exact dieta Raw? Dieta Raw presupune consumul de alimente proaspete, nepreparate termic, cum sunt fructele, legumele, seminţele, ouăle şi lactatele, toate nepreparate termic.

DIETA RAW. Printre beneficiile promovate de dieta Raw se numără: pierderea în greutate, creşterea energiei, îmbunătăţirea aspectului pielii, îmbunătăţirea sistemului imunitar, o digestie mai bună, prevenirea bolilor de inimă şi altor tipuri de boli cronice.

DIETA RAW. Domna doctor Luminiţa Florea, nutriţionist la Centrul ProVita, ne spune care sunt beneficiile şi părţile mai puţin bune ale acestei diete: "Consumul de alimente proaspete, crude, cum sunt legumele, fructele şi oleaginoasele, este într-adevăr ca o gură de aer pentru organism, care astfel profită la maximum de potenţialul lor vitaminic şi mineral. În schimb, celelalte grupe alimentare - laptele şi derivatele lactate, ouăle - consumate în stare crudă, neprelucrate termic, nu sunt la fel de sigure din punct de vedere al sănătăţii noastre deoarece ar putea creşte riscul de tuberculoză cu transmitere bovină/ovină pentru laptele nefiert de vacă/oaie/capră, infecţii cu Salmonella, E.coli (la consumul de ouă crude).

DIETA RAW. În plus, lipsa proteinelor consistente din dieta raw (carne, peşte) conferă un dezechilibru clar din punct de  vedere al principiilor alimentare şi tendinţa va fi ca senzaţia de saţietate să fie acoperită printr-un consum mai mare de glucide şi grăsimi, de aici rezultând un risc destul de mare de creştere în greutate, nu de slăbire".

Mai multe pe csid.ro.

x close