x close

DIETA vegetariană. Avertismentul făcut de specialiști. La ce pericol se expun cei care nu mănâncă deloc carne

05 Sep 2019   •   11:23
DIETA vegetariană. Avertismentul făcut de specialiști. La ce pericol se expun cei care nu mănâncă deloc carne Foto: Pixabay.com

DIETA. Dietele vegană şi vegetariană sunt asociate unui risc redus de boli cardiovasculare, însă ar putea creşte posibilitatea declanşării unui accident vascular cerebral, conform unui studiu efectuat în Marea Britanie pe parcursul a 18 ani şi publicat recent, citat de Press Association.

DIETA. Persoanele care au adoptat dietele vegană şi vegetariană prezintă o reducere cu 22% a riscului de boli de inimă în comparaţie cu cele care consumă carne, potrivit unei cercetări realizată la Universitatea Oxford. De asemenea, persoanele care mănâncă peşte, dar nu şi alte tipuri de carne (dietă pesco-vegetariană) au un risc de afecţiuni cardiovasculare redus cu 13% în faţă de cele care consumă carne.

DIETA. Însă, oamenii de ştiinţă au descoperit că vegetarienii şi veganii prezintă un risc de cinci ori mai ridicat de accidente vasculare cerebrale în comparaţie cu persoanele care consumă carne, cauza fiind reprezentată parţial de un aport insuficient de vitamine.

DIETA. Cercetarea, publicată în British Medical Journal (BMJ), a analizat date de la 48.188 de persoane care nu aveau în antecedentele medicale boli cardiovasculare sau accidente vasculare cerebrale la începutul studiului.

Citeşte mai multe despre:

dieta
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati