x close

Efectul nebănuit al consumului de bere asupra organismului

16 Ian 2019   •   18:03
Efectul nebănuit al consumului de bere asupra organismului  Foto: Pixabay.com

Bem bere la întâlnirile cu prietenii, la petreceri sau pentru a ne răcori în zilele fierbinți de vară. Indiferent de cea pe care o alegem, cu alcool, blondă, fără alcool sau brună, specialiștii spun că aceasta are numeroase efecte benefice asupra organismului.

Iată care sunt acestea!

- Combate diabetul de tip II

Un consum moderat de bere,combinat cu o dietă bazată pe alimente precum peștele,fructele,legumele și uleiul de masline,poate avea un rol pozitiv în combaterea diabetului de tip II. Acest efect se datorează în principal vitaminelor,acidului folic,fierului și calciului care se regăsesc în bere.

- Te apără de bolile inimii

Consumul de bere în cantități moderate ține la distanță infarcturilor sau alte afecțiuni ale inimii. Cercetătorii spun că la persoanele care au consumat moderat bere au fost identificate modificări pozitive ale nivelul compoziţiei chimice a sângelui,modificări asociate cu un risc scăzut de apariţie a bolilor cardiace.

- Șanse reduse de a face pietre la rinichi

Introducerea unui consum moderat de bere în dietă poate scădea riscul de apariție a pietrelor la rinichi,cu până la 40%. Performanța obținută de bere nu a fost egalată de nicio altă băutură,fie ea alcoolică sau nonalcoolică,incluzând laptele,sucurile de fructe și ceaiul. Aceste efecte pozitive se datorează conținutului redus de alcool și cantității de apă conținute de bere,ce favorizează la creșterea fluxului de fluide,reducând astfel riscul acumulării de pietre.

- Previne apariția bolii Parkinson

Consumul moderat și regulat de bere poate fi una dintre strategiile de reducere a riscului de apariție a bolii Parkinson. O posibilă explicație a rolului pe care berea îl poate avea în prevenirea apariției bolii Parkinson ține de ingredientele sale naturale. Boala Parkinson este o boală neurologică progresivă,care implică diminuarea numărului de neuroni,iar berea conține o cantitate mare de purină,care poate lucra sinergic cu etanolul pentru a mări nivelul de acid uric rezultat din metabolism.

- Protejează ochii de cataractă

Berea,în special cea brună,poate reduce riscul de cataractă cu până la 50%. Antioxidanții prezenți în bere protejează celulele din ochi,numite mitocondrii. Mitocondriile deteriorate pot conduce la o incidență crescută a cataractei,ele fiind responsabile pentru transformarea glucozei în energie, scrie clickpentrufemei.ro.

Citeşte mai multe despre:

bere organism
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati